stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Trkaj in Ana Resnik: »Kako ravnaš?«

PR/kl, 31.07.2020 09:00:58

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Trkaj in Ana Resnik: »Kako ravnaš?«
Rok Trkaj in Ana Resnik Rok Trkaj

Nov Trkajev videospot govori o tem, kako včasih slabi časi prinesejo dobre spremembe. Čas epidemije je človeku potrdil naravni zakon, da je edina stalnica v življenju – sprememba. A človek je bitje evolucije, bitje, ki mu je prav um omogočil preživetje. Tudi v najbolj spremenljivih okoliščinah je vedno »pogruntal« nove ideje, te pa so zacvetele v novo ravnanje.

roj-trkaj, ana-resnik, generali
Rok Trkaj in Ana Resnik
Rok Trkaj

O pesmi Kako ravnaš?

Ustvarjanje pesmi Kako ravnaš? se je za Trkaja začelo z vprašanjem, kaj je zares pomembno – lov za materialnimi dobrinami ali čas, preživet z družino? Skupaj s producentom Damjanom Jovičem (Dravle Records) sta občutke predala rimam in melodiji. Ustvarila sta poletno glasbeno osvežitev, ki ozavešča. K sodelovanju sta povabila še mlado nadobudno pevko Ano Resnik, ki je pesmi dodala »freš moment«. Seme je začelo kliti.

»Začne se pr men, jst verjamem v ns!«

Ko je bila pesem končana, se je kreativna ekipa povezala z zavarovalnico Generali, ki je pesem vključila v svojo kampanjo in ji dala možnost, da začne rasti in se povezovati z ljudmi. »Vsakdo ima kakšno dobro izkušnjo o tem, kaj ga je kriza naučila,« pravi raper. »Zakaj ne bi izkušenj združili? Tako smo od ljudi v manj kot tednu dobili več kot 130 modrosti in izkušenj o tem, kakšno ravnanje je zares pomembno in kaj jih je koronakriza naučila. Misli so bile tako ganljive, da so porodile novo idejo. Treba jih je razstaviti na prav poseben način, da lahko zacvetijo!«

roj-trkaj, ana-resnik, generali
Rok Trkaj in Ana Resnik
Rok Trkaj

Drevo optimizma

Pozitivne misli, ki spremljajo pesem Kako ravnaš?, so tako res našle prav poseben dom za cvetenje. To je Generalijevo drevo optimizma, prekrasen in mogočen hrast, ki stoji v Arboretumu Volčji Potok. Drevo je na voljo za vsakogar, da ga obišče in nanj tudi doda svojo pozitivno izkušnjo in misel. Lahko pa nas zgolj navdihne ob vseh oddanih mislih. Tudi če parka in drevesa ne obiščete fizično, lahko misel oddate digitalno, na družbenih omrežjih Trkaja, po pošti, na vhodu Arboretuma ali pod komentarjem videospota.

Gremo po sanje!

Videospot, pod katerega se je podpisal Luka Maček, kaže odlomke in utrip Arboretuma ter energijo, ki sije iz sporočilnosti vseh poslanih misli in glasbenega sozvočja. Hkrati pa je prikaz, kako lahko sodelovanje, dober namen in trud zavarujejo našo pozitivnost ter nas napeljejo k zaključni misli: ni važno, kakšen dan imaš, važno je, kako ravnaš!

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★