Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Težka preteklost zmagovalke Talentov jo je skoraj zlomila

Katja Kaja Mejač, Vklop, 12.01.2019 10:00:24

Tjaša Dobravec je na finalnem večeru sedme sezone oddaje Slovenija ima talent žirijo in gledalce navdušila s svojim neverjetnim plesom in akrobacijami na spiralnem drogu, ki ga je sama prvič preizkusila šele dva tedna pred velikim sklepnim dogodkom.

Delite na:
Težka preteklost zmagovalke Talentov jo je skoraj zlomila
Tjaša Dobravec Miro Majcen

Po štirih pevkah (Lini Kuduzović, Juliji Kramar, Alji Krušič in Jani Šušteršič), plesalcu Jerneju Kozanu in godalnem dvojcu WildArt je v sedmi sezoni priljubljene oddaje slavila 23-letna plesalka ob drogu. Tjaša je navduševala iz kroga v krog, s finalnim nastopom pa je s plesom na spiralnem visečem drogu pometla s tekmeci ter za sabo pustila pevce Tilna Lotriča, Tjašo Fajdiga, Tomico Banfića, inoTa, Liano Piltz, Jašo Šabana, Laro Kramberger in Veroniko Steiner ter Tima Udoviča s twirlingom. Za Vklop je spregovorila o pripravah na svoj nastop, kako ji je ples pomagal pri premagovanju, o tem, kdo je njen največji navdih, in še marsičem. 

SIT FINALISTI.jpg
Talenti, finalisti
Mediaspeed

Od zmage je zdaj že minilo nekaj dni. Lahko strneš svoje občutke?
Zdaj se počutim bolj umirjeno. Seveda so trenutki, ko srečo in občutke podoživljam, in prav je tako. Srečna sem do vesolja in nazaj.

Praviš, da bi denarno nagrado namenila šolanju, natančneje za cirkuško šolo. Nam lahko poveš kaj več o svojih načrtih?
Tako je, želim pridobiti čim več znanja o sodobnem cirkusu. Šola Flic je v Torinu v Italiji in je moja želja že nekaj let. Tam bom pridobila veliko izkušenj iz nastopanja in drugih akrobatskih veščin. Nekaj denarja bom vložila tudi v svoj studio v Bohinju, ki vrata odpira po novem letu.

Si ena redkih, ki pleše na spiralnem drogu. Od kod zamisel in kdaj si se s takšnim drogom prvič srečala?
Spiralni drog sem videla na Instagramu Tanye Brno in se vanj takoj zaljubila. S tem drogom sem se prvič srečala pred dvema tednoma.

SIT_Tjasa Dobravec SPIRALA.JPG
Spirala
Miro Majcen



Koliko ur porabiš za treninge? Zagotovo gre poleg plesnega talenta in telesne pripravljenosti pri vsem skupaj tudi za psihološko pripravo?
Seveda. Treniram tudi po osem ur na dan. Začnem zjutraj z jogo, nadaljujem z zračnimi akrobacijami in plesom, dan pa sklenem z meditacijo. Ko treniraš tako tvegane akrobacije, mora biti glava na pravem mestu, sicer lahko pride do tragedije. Biti moraš stoodstotno zbran in popolnoma zaupati svojim sposobnostim.

Pred časom si že omenila, da si se v preteklosti srečala z motnjo hranjenja in nasiljem. Kako ti pri tem pomaga ples? Kako lahko skozi ples poveš svojo zgodbo?
Kot ste videli, je moj ples poln občutkov. Nekateri ljudje lažje govorijo, drugi pojejo ali rišejo, sama pa sem se najbolj našla v plesu. Imam občutek, da tako močnih čustev, torej ko so premočna, ne morem povedati z besedami. Takrat jih lahko izrazim le s plesom.

Zakaj je ples tvoje zdravilo?
Ker v plesu čustva podoživim in izživim. Ples je moj jezik.

Te pri tvoji izbiri kariere tvoja družina podpira? Kako so sprejeli, da se ukvarjaš s plesom ob drogu?
Da, zdaj, ko vidijo, da si v tem lahko uspešen, jih ne skrbi več. Moje delo spoštujejo in se jim zdi izjemno. Podpirajo me z vsem srcem, za kar sem jim zelo hvaležna.

V uredništvu smo izbrskali, da si v razmerju z nekdanjim atletom Roelom Stiensom, ki ti je med prvimi čestital. Če sem prav razumela, je moral on zaradi poškodbe končati kariero, a se je našel v teku na daljše proge. Sta si vajini zgodbi kako podobni, lahko navdih iščeta drug v drugem?
Moj fant je moj navdih. Vedno je tu zame, da me spodbudi, ko že skoraj obupam. Tudi sam je imel težke preizkušnje v življenju in je moral letos zaradi bolezni že petič zapustiti svojo strast, tek. A zdaj se ponovno vrača. Enako odločen, že petič. Drug drugemu sva v veliko oporo, imava podobno preteklost, zato se toliko bolj razumeva in čutiva. Z zgodbami iz preteklosti spodbujava drug drugega in si stojiva ob strani. Po vsakem udarcu se skupaj vračava močnejša.

Tjaša Dobravec (1).jpg
Tjaša Dobravec
Mediaspeed

Se je on že preizkusil v plesu ali prvinah ob drogu? Kako mu gre?
Hehe, mislim, da je bolje, da ostane pri teku.

Če se še enkrat vrneva k Talentom ... Kdo je po tvojem mnenju v finalu pokazal največ daru oziroma kdo bi si poleg tebe po tvojem okusu še zaslužil zmago?
To je zame najtežje vprašanje. Po mojem mnenju inoT. Pokazal je, kaj vse se da narediti z glasom, in mene je navdušil. Sicer pa smo se med sabo tesno povezali in vsak od njih je prav posebna oseba s čudovitim darom. Kdorkoli bi zmagal, bi mu iz srca privoščila. Zmago bi si zaslužil prav vsak.

Objavljeno v reviji Vklop št. 53, 3. 1. 2019.

SIT_RAZGLASITEV.JPG
Razglasitev
Miro Majcen

SIT_ZIRANTJE.jpg
Talenti, žirantje
Mediaspeed