Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Spojitev FB Messengerja in WhatsAppa?

kl, 08.07.2020 11:00:20

Facebook, kot je napovedal lansko jesen, združuje socialna omrežja v svoji lasti.

Delite na:
Spojitev FB Messengerja in WhatsAppa?
WhatsApp in FB Messenger splet

Ameriški "tehno-žvižgač", WABetaInfo, ki na Twitterju razkriva prihodnost mobilnih aplikacij, pravi, da Facebook načrtuje združitev svoje aplikacije za pošiljanje sporočil Messenger z aplikacijo WhatsApp.

WABetaInfo, ki do informacij o prihodnosti aplikacij prihaja tako, da raziskuje njihovo "drobovje", je sporočil, da nastavek za tovrstno združitev obstaja v kodi Messengerja.

Združitev obeh aplikacij bi pomenila, da bi lahko uporabnik Messengerja pošiljal sporočila svojim prijateljem, ki te aplikacije nimajo, pač pa imajo samo WhatsApp - in obratno.

Aplikacijo WhatsApp uporablja okoli 2 milijardi uporabnikov, Facebookov Messenger pa okoli 1,3 milijarde. Obe aplikaciji sta v lasti Facebooka. 

Tehno-žvižgač je objavil, da točnega datuma, ko naj bi prišlo do združitve ne more napovedati, niti tega, da bo do združitve zares prišlo.

Svojo napoved pa je utemeljil na podlagi sporočila Facebooka iz lanske jeseni, da namerava združevati svoja socialna omrežja - med te poleg Facebooka in WhatsAppa sodi še Instagram. Facebook je WhatsApp kupil leta 2014 in zanj odštel malo manj kot 20 milijard dolarjev.

Aplikacija WhatsApp je priljubljena predvsem zato, ker so vsa sporočila med pošiljanjem kriptirana, tako da jih tisti, ki bi jih morebiti prestregel, ne more prebrati.

"Facebook sicer trenutno 'razume' ali je uporabnik WhatsAppa blokiran, lahko prepozna telefonsko številko in 'vidi' ali je sporočilo arhivirano, ne more pa prebrati vsebine," pravi WABetaInfo.

Medtem je mogoče na telefone naložiti tudi aplikacijo Messenger Rooms, ki omogoča videoklice z do 50 uporabniki Messengerja, WhatsAppa in Instagrama.