ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Spojitev FB Messengerja in WhatsAppa?

kl, 08.07.2020 11:00:20

Facebook, kot je napovedal lansko jesen, združuje socialna omrežja v svoji lasti.

Delite na:
Spojitev FB Messengerja in WhatsAppa?
WhatsApp in FB Messenger splet

Ameriški "tehno-žvižgač", WABetaInfo, ki na Twitterju razkriva prihodnost mobilnih aplikacij, pravi, da Facebook načrtuje združitev svoje aplikacije za pošiljanje sporočil Messenger z aplikacijo WhatsApp.

WABetaInfo, ki do informacij o prihodnosti aplikacij prihaja tako, da raziskuje njihovo "drobovje", je sporočil, da nastavek za tovrstno združitev obstaja v kodi Messengerja.

Združitev obeh aplikacij bi pomenila, da bi lahko uporabnik Messengerja pošiljal sporočila svojim prijateljem, ki te aplikacije nimajo, pač pa imajo samo WhatsApp - in obratno.

Aplikacijo WhatsApp uporablja okoli 2 milijardi uporabnikov, Facebookov Messenger pa okoli 1,3 milijarde. Obe aplikaciji sta v lasti Facebooka. 

Tehno-žvižgač je objavil, da točnega datuma, ko naj bi prišlo do združitve ne more napovedati, niti tega, da bo do združitve zares prišlo.

Svojo napoved pa je utemeljil na podlagi sporočila Facebooka iz lanske jeseni, da namerava združevati svoja socialna omrežja - med te poleg Facebooka in WhatsAppa sodi še Instagram. Facebook je WhatsApp kupil leta 2014 in zanj odštel malo manj kot 20 milijard dolarjev.

Aplikacija WhatsApp je priljubljena predvsem zato, ker so vsa sporočila med pošiljanjem kriptirana, tako da jih tisti, ki bi jih morebiti prestregel, ne more prebrati.

"Facebook sicer trenutno 'razume' ali je uporabnik WhatsAppa blokiran, lahko prepozna telefonsko številko in 'vidi' ali je sporočilo arhivirano, ne more pa prebrati vsebine," pravi WABetaInfo.

Medtem je mogoče na telefone naložiti tudi aplikacijo Messenger Rooms, ki omogoča videoklice z do 50 uporabniki Messengerja, WhatsAppa in Instagrama.