denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Ptuj ustoličil 8. ptujsko vinsko kraljico in povabil na 60. kurentovanje

Oglasno sporočilo, 14.11.2019 12:36:04

Tradicionalno Martinovanje na Ptuju je letos zaznamovalo kronanje že 8. Ptujske vinske kraljice Monike Kovačič, ob tem se je izpostavilo tudi jubilejno leto 2020, ko bo v februarju potekalo že 60. Kurentovanje, hkrati pa mineva 20 let od inavguracije prvega princa karnevala Gašperja I.

Delite na:
Ptuj ustoličil 8. ptujsko vinsko kraljico in povabil na 60. kurentovanje
Martinovanje in izbor 8. Ptujske vinske kraljice revija zvezde
Ptujska vinska kraljica je mandat prejela od dosedanje 7. Ptujske vinske kraljice, Eve Gašperšič, in bo kot vinska kraljica, Ptuj promovirala prihodnji dve leti. Po poklicu je diplomirana delovna terapevtka, trenutno zaposlena v Domu dr. Jožeta Potrča v Poljčanah. Zraven ljubezni do svojega poklica ji je od malih nog posebno ljubezen predstavljata vinska trta in trgatev, saj ima njen stari oče vinograd. Njegova ljubezen in skrb se je prenesla na več generacij vključno na zdaj že aktualno kraljico.
Ob kronanju je 26 letna Kovačičeva izpostavila, da si želi, da vino lokalne pridelave čimbolj uspešno promoviramo doma in v širši okolici, saj po njenem Ptuj skriva številna bogastva in tradicijo. Obleko vinske kraljice so oblikovali v modnem ateljeju Sabine Hameršak, kjer poudarjajo, da gre za izjemo simboliko zorenja vina.
Vinska kraljica je ob predaji lente v dar prejela zapiske z vinskega dvora vinskih kraljic s Ptuja. Za svoje vino je izbrala Renski rizling Ptujske kleti, letnik 2019, ki ga bo tudi posebej predstavila in skrbela za njegovo promocijo.
Prireditev Martinovanja so popestrili še princi karnevala, ki so ob tej priložnosti povabili na jubilejno 60. Kurentovanje, ki bo številnimi vsebinami slavnostno zaznamovalo okroglo obletnico. Kurentovanje bo potekalo od 15. – 25. 2. 2020.