ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Preživetje v divjini – od 17. marca na Planetu

PR, 10.03.2020 15:58:11

Resnična pustolovščina Preživetje v divjini bo prvič na Planetu že v torek, 17. marca, ob 21. uri. V prvi oddaji se bo z mojstrom preživetja v naravi Branetom T. Červekom v divjino odpravil 34-letni Simon iz Novega mesta, ki se bo poskušal naučiti preživetvenih tehnik in jih uporabiti, ko bo v gozdu ponoči ostal povsem sam.

Delite na:
Preživetje v divjini – od 17. marca na Planetu
Preživetje v divjini Planet TV

Sodelujoče v oddaji Preživetje v divjini bo na preizkušnjo pripravljal Brane T. Červek, eden na tem področju najbolj usposobljenih ljudi na svetu. Brane je certificirani inštruktor preživetja v divjini z več kot 30-letnimi izkušnjami. O tehnikah preživetja v naravi uči tako vojaške specialne enote kot civiliste v tujini in pri nas, sodeluje tudi pri usposabljanju slovenskih vojakov za najzahtevnejše misije v Iraku, Afganistanu, Čadu in drugod. Več kot dve leti je preživel med domorodci v zahtevni avstralski naravi in je edini Evropejec, ki je pomagal usposabljati tudi vojaške specialne enote pripadnikov vojsk ZDA, Velike Britanije, Avstralije in Francije.

branek cervek 2
Preživetje v divjini
Planet TV

Brane bo svoje neprecenljivo znanje in edinstvene veščine delil s sodelujočimi v oddaji Preživetje v divjini, ki na Planet prihaja že v torek, 17. marca, ob 21. uri. V prvi oddaji se bo z Branetom v gozd odpravil 34-letni Simon iz Novega mesta, ki bo ob inštruktorjevi pomoči opravil več izzivov, a noč v naravi bo moral preživeti povsem sam. Čeprav se to ne zdi tako težko, pa takrat, ko si v mrzli noči prepuščen sam sebi, na pravo preizkušnjo prideta človekova volja in osredotočenost.

brane-t.-červek
Preživetje v divjini
Planet TV

V naravi ni nič samoumevno, zato jo številni podcenjujejo, pravi Brane. "Pojavijo se stres, utrujenost in nezaupanje, kar vodi k napakam," pove in doda, da si večina dandanes ne zna poiskati niti pitne vode ali jo pripraviti tako, da je pitna. Brane bo tako pustolovce in pustolovke v oddaji najprej naučil različnih tehnik, ki pomagajo preživeti v surovem in neizprosnem okolju brez običajnih pripomočkov, ki nam lajšajo življenje, nato pa se bodo soočili z zahtevnimi izzivi ter preživeli noč v divjini. Da bi izzive uspešno premagali, bodo morali sodelujoči uporabiti usvojene preživetvene tehnike, a pravi preizkus pravzaprav ni soočenje z naravo, ampak s samim sabo. Resnična pustolovščina se začne že v torek, 17. marca, ob 21. uri na Planetu!