sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Pred kamerami zaljubljeni, za kamerami sprti

T. J., Vklop, 22.12.2018 20:01:12

Romeo in Julija iz istoimenskega filma, Johnny in Baby iz uspešnice Umazani ples, Noah in Allie iz Beležnice, enega najlepših romantičnih filmov vseh časov … Če ste mislili, da je bilo med temi filmskimi parčki vse popolno, da sta med njimi vladali dobra kemija in usklajenost, se pripravite na razočaranje. Številni igralci, ki so pred kamerami upodabljali zaljubljence, se v resnici namreč niso razumeli. Preverite, kateri zvezdniki se na snemanjih niso mogli prenašati.

Delite na:
Pred kamerami zaljubljeni, za kamerami sprti
Julia Roberts in Nick Nolte Profimedia

Julia Roberts in Nick Nolte

Spor med Julio Roberts in Nickom Noltejem traja dlje kot večina zvezdniških razmerij, saj se je začel leta 1993 na snemanju akcijske romantične komedije Ljubim težave. Čeprav sta v filmu zelo prepričljivo upodabljala ljubezenski par, sta bila v resničnem življenju kot pes in mačka, zato so morali celo nekatere scene posneti ločeno. Julia je po koncu snemanja svojega soigralca označila za odvratnega človeka, ki se očitno na vso moč trudi, da bi odvračal ljudi od sebe, Nick pa ji ni ostal dolžan. »Ona ni prijazna oseba, kar vsi vedo,« je dejal v nekem intervjuju.   

Teri Hatcher in Pierce Brosnan

Postavni irski igralec, filmski producent in aktivist Pierce Brosnan je imel v vlogi tajnega agenta Jamesa Bonda veliko žensk. Ena od njegovih »trofej« je bila Teri Hatcher, ki mu je leta 1997 delala družbo v akcijski pustolovščini Jutri nikoli ne umre. Sodelovanje med njima pa resnici na ljubo ni bilo ravno popolno. Pierce se je ves čas pritoževal, da je Teri, ki ji je v omenjenem filmu pripadla vloga Paris Carver, neresna in da ves čas zamuja na snemanja. »Vedno me je pustila čakati več ur. Moram priznati, da mi je ušlo nekaj besed, ki niso bile prijazne.« Verjetno bi imel več razumevanja, če bi vedel, da je bila igralka takrat noseča in jo je pestila jutranja slabost. Mimogrede, Teri je 10. novembra 1997 povila zdravo deklico Emerson Rose.   

teri hatcher in pierce brosnan.jpg
Teri Hatcher in Pierce Brosnan
Profimedia

Jennifer Grey in Patrick Swayze

Glede na to, da sta bila tako na ljubezenskem področju kot v plesnem smislu odlično usklajena, je težko verjeti, da sta se Patrick Swayze in Jennifer Grey v resnici dobro razumela le pred kamerami. Žal že pokojni Patrick je dejal, da je bilo sodelovanje z Jennifer v kultni glasbeno-romantični drami Umazani ples zelo težavno: »Med nama je bilo kar nekaj trenj … Zdela se je zelo čustvena, včasih je bruhnila v jok, če jo je kdo kritiziral.« Pravzaprav je med njima vladala napetost, še preden sta začela snemati to kultno plesno klasiko, saj sta se sprla že med nastajanjem predhodnega filma, akcijske drame Rdeča zora.   

jennifer grey in patrick swayze.jpg
Jennifer Grey in Patrick Swayze
Profimedia

Claire Danes in Leonardo DiCaprio

Leta 1996 sta Leonardo DiCaprio in Claire Danes blestela kot verjetno najslavnejši ljubezenski par vseh časov, Romeo in Julija. Romantična drama Romeo + Julija je navdušila številne nežne duše, ki pa so bile verjetno zelo razočarane, ko so izvedele, da se igralca v resničnem življenju nista mogla prenašati. On se je njej zdel preveč otročji, še posebno pa so ji šle na živce njegove šale in potegavščine, katerih »žrtve« so bili igralci in člani snemalne ekipe. Ona se je njemu zdela preresna in pretirano zadržana. Res škoda …

claire danes in leonardo dicaprio.jpg
Claire Danes in Leonardo DiCaprio
Profimedia

Reese Witherspoon in Vince Vaughn

Tako Reese Witherspoon kot Vince Vaughn sta izjemno simpatična igralca, o čemer ni nobenega dvoma. Ko se je razvedelo, da bosta skupaj posnela film, so ljubitelji sedme umetnosti pričakovali, da bo njuno sodelovanje zadetek v polno in da se bosta dobro razumela. Na snemanju romantične komične drame Božič na kvadrat sta sicer premogla dovolj profesionalnosti, da gledalci niso opazili, da se ne razumeta najbolje, za kamerami pa sta se menda ves čas prepirala. Jabolko spora je bilo, da je Vince na snemanja prihajal v zadnjem trenutku in nepripravljen, s čimer je svojo soigralko, ki slovi kot perfekcionistka, spravljal ob živce. Ker njuna igralska sloga oziroma pristopa k snemanju nista bila usklajena, je bilo snemanje filma za vse vpletene neznosno.  

reese witherspoon in vince vaughn.jpg
Reese Witherspoon in Vince Vaughn
Profimedia

Sharon Stone in William Baldwin

Le kdo se ne spomni vročih erotičnih prizorov, ki sta jih leta 1993 v trilerju Vročica uprizarjala Sharon Stone in William Baldwin? Vsak, ki si je film ogledal, je bil verjetno prepričan, da je bila kemija med glavnima junakoma, Carly Norris in Zekom Hawkinsom, izjemno močna. Nekateri so morda celo posumili, da sta se zapletla tudi v resničnem življenju. A žal so se zmotili. Sharon namreč niti pomotoma ni bila navdušena nad svojim soigralcem. Še več, povsem odkrito je povedala, da bi raje snemala z Williamovim starejšim bratom Alecom Baldwinom. Govorilo se je celo, da ga je med snemanjem prizora poljubljanja namerno ugriznila v jezik in da sta se odkrito sovražila že od začetka snemanja. »Na koncu sem moral veliko njunih skupnih prizorov posneti z vsakim posebej, ker nista hotela biti hkrati v isti sobi in se nista hotela gledati,« je pojasnil režiser Phillip Noyce.

sharon stone in william baldwin.jpg
Sharon Stone in William Baldwin
Profimedia

Debra Winger in Richard Gere

Debra Winger in Richard Gere sta leta 1982 posnela romantično dramo Častnik in gentleman, ki danes velja za filmsko klasiko. Tistim, ki so si film ogledali, se je zdelo, da je bila kemija med igralcema brezhibna, ko so se kamere ugasnile, pa drug o drugem nista imela za povedati nič dobrega. Pravzaprav se zdi, da se Debri na snemanju nihče ni zdel simpatičen: njen soigralec Louis Gossett mlajši je razkril, da je zelo nerada snemala film, da je Richarda primerjala z opečnato steno in da je režiserja Taylorja Hackforda označila za žival.  

rachel mcadams in ryan gosling.jpg
Rachel McAdams in Ryan Gosling
Profimedia

Rachel McAdams in Ryan Gosling

Romantična drama Beležnica slovi kot eden najbolj romantičnih filmov vseh časov, a režiser Nick Cassavetes je povedal žalostno resnico o dogajanju na snemanju. Rachel McAdams in Ryan Gosling, ki sta prepričljivo odigrala zaljubljenca Allie in Noaha, sta se po Nickovih besedah takoj, ko so kamere ugasnile, začela glasno prepirati in zmerjati. Po koncu snemanja pa so se sovražna čustva na srečo prelevila v ljubezenska in igralca sta bila kar tri leta parček. Ja, meja med ljubeznijo in sovraštvom je včasih zelo tanka …    

marilyn monroe in laurence olivier.jpg
Marilyn Monroe in Laurence Olivier
Profimedia

Marilyn Monroe in Laurence Olivier

V romantični komediji Princ in plesalka, ki je izšla leta 1957, se je med Marilyn Monroe in Laurenceom Olivierjem močno iskrilo, v resničnem življenju pa se legendarna igralca nista mogla prenašati. Laurenceu je šlo menda na živce, da se je njegova soigralka ves čas trudila, da bi bila videti seksi, zato se je glasno pritoževal.   

shannen doherty in jason lee.jpg
Shannen Doherty in Jason Lee
Profimedia

Shannen Doherty in Jason Lee

S Shannen Doherty menda ni lahko delati, zato je med drugim »letela« iz igralskih zasedb serij Beverly Hills, 90210 in Čarovnice. Še posebno slabo se je razumela z Jasonom Leejem, s katerim je pred 23 leti posnela romantično komedijo Mulci iz nakupovalnega centra.

meryl streep in dustin hoffman.jpg
Meryl Streep, Dustin Hoffman in Justin Henry
Profimedia

Meryl Streep in Dustin Hoffman

Hollywoodska velikana Meryl Streep in Dustin Hoffman sta v kultni drami Kramer proti Kramerju, ki je osvojila kar pet oskarjev, blestela v vlogi zakoncev, ki se zapleteta v pravo vojno za skrbništvo nad sinom. Očitno sta se z lahkoto vživela v svoji vlogi, saj sta se veliko prepirala tudi takrat, ko so bile kamere ugasnjene in se jima ni bilo več treba.

shirley maclaine in anthony hopkins.jpg
Shirley MacLaine in Anthony Hopkins
Profimedia

Shirley MacLaine in Anthony Hopkins

Shirley MacLaine in Anthony Hopkins, ki sta leta 1980 v komični drami Dobrodošla sprememba odlično odigrala zakonski par Evans, se nista dobro ujela. Anthony je celo izjavil, da je Shirley najbolj težavna igralka, s katero je kdaj sodeloval.  

Objavljeno v reviji Vklop št. 50, 13. 12. 2018.