sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Poletna turneja z opicami?

C. R., 24.07.2019 13:00:00

»Opičja turneja« in odkrivanje njihovih navad bi zlahka bila izvedena na kakšnem od eksotičnih otokov ali v kakšni eksotični deželi, še zlasti v tem poletnem času. Ena od opic ali, bolje rečeno, kar tri so nas navdušile s serijo različnih priprav koktajlov, ki smo jih lahko okusili pri nas.

Delite na:
Poletna turneja z opicami?
Amadej Komar, zmagovalec. Promocijsko gradivo

Tako zelo aktualno v mesecu, ko so mediji preplavljeni z različnostjo, smo tudi v naši Sloveniji lahko od blizu spoznavali različnost priprave in uporabe sestavin za ta perfektni poletni ali vsakdanji koktajl. In kje so te opice?

Tudi to smo vprašali ambasadorja priljubljene škotske znamke viskijev Ansisa Ancovsa, simpatičnega Litovca, ki je s preostalimi člani komisije bedel nad organizacijo tekmovanja MONKEY TOUR. Da se koktajli z viskijem lahko pijejo vse poletje, so prisotni odkrivali z mladimi mešalci koktajlov, ki so se morali pomeriti v številnih izzivih. Od spretnostne preizkušnje med ljubljanskimi arkadami v baru Arkade do morske osvežitve v lokalu Coco Café v Portorožu, kjer so potekali predizbori mojstrov ustvarjanja odličnih koktajlov.

opica 2.jpg
Kevin Kos, drugo mesto.
Promocijsko gradivo

Druženje in spoznavanje, kako se priljubljeni škotski viski lahko zlije s sestavinami za ustvarjanje popolnega koktajla, pa sta se končali v Mariboru, v tamkajšnjem klubu Niagara, kjer so se pomerili izbrani superfinalisti.

Tekmovalci so si nadeli zanimiva igriva imena barov in ob spretnem mešanju ponudili tudi šov program, številne dodatke, s katerimi so morali ob izbranem proračunu nagovoriti čim več gostov s svojim pripravljenim koktajlom, kar je bilo tudi ključno za izbor najboljšega.

opica 1.jpg
Mitja Kralj, tretje mesto.
Promocijsko gradivo

In tovrstno kreativno mojstrstvo so najbolje izkazali Amadej Komar, Kevin Kos in Mitja Kralj, ki so se v superfinalu potegovali za končno zmago, ki jo je kot pravo opico dobro zgrabil in osvojil zmagovalec Amadej Komar. Navdušeni nad energijo in zabavo so organizatorji razdelili tudi nagradi Spirit of the Competition, ki jo je prejel Andri Obets, in Social Mokey, ki jo je osvojil Aleksander Malbašić. Slovensko-mednarodna ekipa je na turneji po Sloveniji odkrivala zanimive stvari tako ob preizkušanju nenavadnih kombinacij kot vtisov mimoidočih, ki so bili presenečeni nad mogočnimi okusi in številnimi različicami, ki jih omogoča ta škotski viski. Pa naj še kdo reče, da se viski poleti ne pije in da opice ne moremo imeti doma. Zgrabite jo!

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 28, 11. 7. 2019