Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Nova pesem Tereze Kesovije ugledala luč sveta

kl, 23.09.2020 09:00:00

Pet let je minilo, odkar je legendarna pevka posnela zadnjo skladbo v solo izvedbi, tako da je že z nestrpnostjo čakala izid nove. Zdaj se je to zgodilo.

Delite na:
Nova pesem Tereze Kesovije ugledala luč sveta
Tereza Kesovija na predstavitvi pesmi "Ima te" cropix

Pesem z naslovom "Ima te" je pred dnevi, obkrožena z malo skupino najbližjih, predstavila javnosti v Zagrebu.

Pesem je po njenih besedah tudi njo samo, ko jo je prvič slišala, pustila brez besed. "Božanske besede .. Lepota romantike in drame v enem. Ko sem jo poslušala, me je tako prevzela, da sem si rekla: 'To je to'. Celotna zgodba me je ganila," je povedala.

Pesem Terezo spominja na francosko pesem "Je suis malade", predvsem zaradi besedila, ki je, kot pravi "močno". "Takšna pa mora seveda biti potem tudi interpretacija. Besede so me popolnoma prevzele. Začela sem živeti z njimi," pravi Tereza.

Pesem "Ima te" je posebej za Terezo napisal Aljoša Šerić, frontman hrvaške skupine Pavel. Za pesem pa so posneli tudi spot, pod katerega se je podpisala Katja Restović.

Režiserka je za lokacijo snemanja izbrala Istro, zamislila pa si je, da bi Terezo posneli v stilu nekdanje monaške princese Grace Kelly. "Sama sem jo tudi osebno poznala in imeli sva dober odnos. Bila je krasna oseba," pravi Tereza.

"Kar se snemanja tiče, pa je vse bilo idealno, razen belega šala, ki se je upiral zakonom fizike in prhutal na vse strani," še v smehu dodaja.

Sicer pa nova pesem dokazuje, da eni prvih dam nekdanje jugoslovanske in sedanje hrvaške pevske estrade vsaj kar se tiče glasu in interpretacije, leta niso mogla do živega. In Tereza pravi, da pesem tudi ni zadnja, saj ima v mislih že nekaj novih projektov.

Videospot pesmi "Ima te" pa si lahko ogledate  pod člankom.