Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zvezdniku serije Gorske sanje: Umri, model

Lara Paukovič, Vklop, 16.04.2018 19:01:58

Najbolj svež slovenski televizijski par si je vzel čas za kratek Vklopov klepet – o spletnih komentarjih, smučanju in sanjskih vlogah.

Delite na:
Zvezdniku serije Gorske sanje: Umri, model
Dario Nožić Serini in Vesna Ponorac Revija Vklop

Zaradi serije že občutita večjo prepoznavnost?
Dario:
 Ja, dobil sem že sporočila na Facebook, kako se jim zdi serija super, ampak po drugi strani pa tudi negativne komentarje – v smislu »ti si en debil«. (smeh)

Vesna: Jaz pa moram reči, da je bilo negativnih komentarjev za zdaj bolj malo. Več sem jih dobila za Česnove. Celo sošolci so mi takrat rekli: saj ti si dobra igralka, ampak kakšno bedarijo to snemate? (smeh) Pri Gorskih sanjah je drugače, iskreno sem jih vprašala, kakšna se jim zdi serija, in odgovorili so, da v redu. Le najin prvi poljub se je menda zgodil prehitro. Ljudje se radi poistovetijo z neko ljubeznijo, všeč jim je, da se dolgo časa razvija, midva pa sva res pristala skupaj že v prvi epizodi. Tako sem slišala komentarje, kot: »Joj, kaj bo pa rekel tvoj fant, že v prvi epizodi se poljubljata, ko bi se vsaj v deseti!« (smeh)

Dario: Jaz sem na razne komentarje tako ali tako navajen že zaradi Matter. Neki človek ti bo rekel: o, kakšna legenda si ti, drugi pa: umri, model. (smeh) Sicer se moraš zavedati, da te ima tisti, ki to počne, v resnici najraje, ampak vseeno ni lepo videti, da ti nekdo napiše »umri«. Če meni na primer nekaj ni všeč, tega sploh ne bom komentiral. Ko ti nekdo teži na tak piker, ogaben način, veš, da je to samo z namenom, da bi pozdravil neke svoje frustracije. No, ampak kot pravim, dobim tudi zelo pozitivne, kulturne komentarje na Instagram ali na Facebook. Takšnim tudi odpišem, ker je fer, da to storiš, če si je nekdo vzel čas za lep komentar. Na neumnosti pa res ne bom odgovarjal. Neki petdesetletnik mi je recimo napisal: »Živjo, kaj pa ti kaj delaš? A si iz Ljubljane, a še študiraš?« Mislil sem si – me lahko pustiš pri miru? (smeh) Ampak puncam je najbrž še težje.

Vesna: Ja, spomnim se nekoga, ki me je vljudno prosil, ali mu lahko izpolnim neko preglednico. Videla sem, da ima neko smučarsko profilno sliko, in odpisala, da lahko, ker sem pomislila, da bo kaj v zvezi s smučanjem. On pa meni pošlje fotografijo vnosa v imenik – ime, priimek, telefonska številka. Češ da je to tisto, kar moram izpolniti. Priznam, da se mi je to zdela kar dobra poteza, številke pa mu kljub temu nisem dala. (smeh)

Neki človek ti bo rekel: o, kakšna legenda si ti, drugi pa: umri, model. (smeh) Sicer se moraš zavedati, da te ima tisti, ki to počne, v resnici najraje, ampak vseeno ni lepo videti, da ti nekdo napiše »umri«. 

Ko smo že pri smučanju – kakšen odnos imata do njega?
Dario:
 Moja starša sta se spoznala na Jahorini, na smučišču. Oče je v bistvu profesionalni smučar in trener, celo akrobatski smučar je bil ... Seveda je upal, da bom tudi jaz smučar, sem pa border. (smeh)

Vesna: Nazadnje sem smučala, ko smo šli z osnovno šolo na športni dan. In sploh nisem bila v najslabši skupini, pač pa v drugi najslabši. (smeh) Ni bilo tako slabo, ni me pa spet ne vem kako potegnilo. Ampak najbrž bom v prihodnosti še kdaj smučala.

Če bi lahko igrala katerokoli vlogo iz Gorskih sanj, ne glede na spol ali starost, katero bi izbrala?
Vesna
: Zelo si želim vlogo zlobnice. Vedno igram prijazne punčke, tako da bi bila z veseljem prava negativka. V Gorskih sanjah takega lika v bistvu ni – še najbolj Maks, ampak on se skriva za fasado, drugače pa se tudi njemu vidi, da ima srce.

Dario: Veliko ljudi negativca sploh ne zna narediti. To mora biti hudoba, ki jo gledalec sovraži, v bistvu pa ljubi. Tako da če negativca dobro postaviš, si dober igralec, to je zelo hvaležna vloga. Po drugi strani pa so tudi nehvaležne vloge lahko izziv. Na primer glavni liki, fini fant in fina punca, ta dva sta ponavadi lepa, prijazna, ljudje pa imajo raje »underdoga«, kot je na primer Joker v Batmanu. In ja, saj ga je težko narediti, ampak prav tako je težko odigrati dobrega Batmana. Čim igraš glavni lik, boš dobival komentarje – ooo, a on naj bi bil lep? Poglej, kakšen nos ima. (smeh) Taka je pač človeška logika.

Če malo razširim vprašanje – katera vloga na splošno vama bi bila v največji izziv?
Vesna:
 Recimo zlobna kraljica pri Sneguljčici. Ali pa vloga Angeline Jolie v zadnji verziji Trnuljčice, Maleficent, ta se mi je zdela super.

Dario: Všeč so mi Kubrickovi in Fellinijevi filmi. V Fellinijevem Osem in pol je odličen glavni lik, ki ga igra Marcelo Mastroianni – pravi Italijan, do pike urejen, to vlogo bi odigral z veseljem. Eden mojih najljubših filmov je tudi Kubrickov Dr. Strangelove, kjer bi igral vlogo tistega ameriškega generala, ki se mu malo sname. (smeh) Pa vlogo Mikija Manojlovića v makedonskem filmu Gipsy Magic. Zanimivi se mi zdijo liki malo na robu družbe.  

Preberite tudi: Kaj se dogaja z Boštjanom Romihom? Kliknite TUKAJ!