sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Niza milijon za milijonom ogledov.

Brigita Potočki, Vklop, 27.07.2017 12:00:00

Če imate majhne otroke, ste glas Ines Erbus zagotovo slišali v risanki Winx klub, kjer je nastopala v vlogi Flore in Tecne.

Delite na:
Niza milijon za milijonom ogledov.

Svojo glasbeno pot je na očetovo željo začela pri osmih letih v Otroškem pevskem zboru RTV Slovenija, kjer je pela šest let. Izhaja iz glasbene družine. Oče Dušan Erbus je pevec in producent (v devetdesetih je med drugim sodeloval s skupino Power Dancers), njena mama pa najstniška pevska zvezda Nastja Dimnik. Ines tako nadaljuje tradicijo, ki sta jo začela njena starša. Z milijon in pol ogledi na YouTubu je njena največja uspešnica Kada cura časti, sledita Moje oči plave in Malo se popilo, vsaka s po enim milijonom ogledov, trenutno pa osvaja z novo pesmijo Tornado.

Kdaj ste se odločili, da boste postali pevka; kdaj je bil ta prelomni trenutek?

Oči mi je pravil, da sem že pri treh, štirih letih obuvala mamine čevlje s petkami in pela s krtačo pred ogledalom. Z glasbo sem odraščala, tako da mi je bilo to čisto normalno. Potem sem pela v zboru in zatem pri Foxy Teens, kar je bila tista prelomna točka, ko sem začutila, da je to tisto, kar bi rada delala v življenju, oziroma da je oder moja glavna želja in tisto, kar me privlači. Ko enkrat okusiš odziv publike na koncertu, je to kot droga. Tega občutka se drugače ne da dobiti.

Začeli pa ste v Otroškem pevskem zboru RTV Slovenija?

Tako je, tam sem pela šest let. Ravno zadnjič sva z najboljšo prijateljico obujali spomine na ta čas, takrat sva se spoznali, in sva odpeli vse pesmi, ki smo se jih tam naučili. Še vedno znava vse. To je bilo res lepo in poučno obdobje. Veliko smo se naučili o petju, recimo dobili občutek za večglasno petje. Svojega otroka, če ga bom kdaj imela − seveda si ga želim −, bi takoj dala v pevski zbor, ker se res veliko naučiš.

Lani ste dobili priložnost nastopiti v oddaji Znan obraz ima svoj glas …

To je bila odskočna deska, kar se prepoznavnosti tiče. Res sem vesela, da sem se med vsemi prijavljenimi uvrstila v končni izbor. To je bila namreč super izkušnja in še zdaj, po enem letu, mi kar manjka, da se enkat na teden spremenim v nekogain se zabavam.

Tam ste publiko najbolj prepričali s preobrazbo v Marjetko Vovk. Katera preobrazba pa je bila vam najljubša?

Glasovno ona, predvsem zato, ker sem bila lahko na miru in sem se skoncentrirala samo na glas. Drugače pa sem najbolj uživala v moških preobrazbah. Ker si tako zamaskiran, enostavno ne izgledaš več kot ti in se lahko popolnoma sprostiš, briga te za vse. Ko sem bila Adam Levine, sem bila čisto podobna svojemu bratrancu v najstniških letih. (smeh)

Čeprav je trenutno na Veseljakovo lestvico uvrščena vaša pesem Sama sem kriva, večinoma pojete v hrvaščini ... Kako to?

Ko sem se odločila za samostojno glasbeno pot, smo posneli pesem v slovenščini. Sama sem kriva je bilo zadnje napisano besedilo Simone Weiss. Takrat sem šla k njej odpet to pesem in me je vprašala, če si to res želim. Rekla sem, da ne vem, ker res nisem bila prepričana. In potem mi je svetovala, naj raje pustim in izberem kaj drugega. Zato sem se odločila za ta stil, ki je trenutno v trendu, pa tudi zato, ker mi je blizu, s to glasbo sem namreč odraščala. Zakaj bi bila samo lokalna izvajalka, če sem lahko globalna?

Ste imeli kot najstnica kakšne vzornike?

Najprej sem bila popolnoma obsedena s skupino Rebelde − to je bilo pri petnajstih, ko sem pela pri Foxy Teens. Z Niko (Krmec, ena od članic, op. p.) sva jih ves čas poslušali, celo oblečene smo bile kot oni. Kasneje pa Taylor Swift, ker sem začela igrati kitaro in mi je bila ona neke vrste vzornica.

Trenutno predstavljate novo pesem Tornado, ki ste jo pospremili z videospotom. Kakšen je odziv?

Tornado je zunaj slab mesec; odziv je dober, saj gre za poletni, hiter komad. Z njim sem se predstavila na CMC festivalu v Vodicah, ki je največji te vrste v regiji. Napisala sta ga Dušan Bačić in Daniel Vujević. Videospot smo na predlog fotografa Tiborja Goloba snemali v Piranu v enem od kamnolomov pod budnim očesom režiserja Dona Bianchija. Najbolj smešno je bilo, ker sem bila oblečena v čudovito večerno obleko Jerneje P. Zhembrovskyy, obuta pa v crocse, ker v kamnolomu ne moreš imeti petk. (smeh)

Kako boste preživeli poletje?

Poletje bo delovno: ves čas nastopam in pripravljam novo pesem za september. Na morje bom šla za kakšen dan ali dva, prave počitnice pa sledijo šele januarja, ko se bom odpravila na Tajsko.