stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Nekateri zvezdniki so srečni tudi brez otrok

T. J., Vklop, 21.04.2019 19:00:00

Predstavljamo vam zvezdnike, ki so se zaradi kariere odrekli starševstvu. No, res pa je, da je med njimi tudi nekaj takšnih, ki preprosto nočejo imeti otrok.

Delite na:
Nekateri zvezdniki so srečni tudi brez otrok
Renee Zellweger Profimedia

Renée Zellweger

Simpatična igralka in filmska producentka Renée Zellweger je ljubila kar nekaj slavnih moških, med njimi komika Jima Carreyja, s katerim je bila celo zaročena, glasbenika Jacka Whita in zvezdnika countryja Kennyja Chesneyja, s katerim se je maja 2005 poročila, a je zakon že po štirih mesecih razveljavila. Med letoma 2009 in 2011 je bila v razmerju s hollywoodskim zvezdnikom Bradleyjem Cooperjem, od leta 2012 pa je srečna z glasbenikom Doylom Bramhallom II. Čeprav je očitno končno našla svojega princa na belem konju, pa 49-letnica doslej še ni pokazala zanimanja za naraščaj. Zvezdnica, ki je navduševala v filmih o Bridget Jones, je pojasnila, da materinstva ni v njeni naravi, da nikoli ni načrtovala, da bi postala mama, in da ne potrebuje otrok, da bi bila srečna.   

Ricky Gervais

ricky gervais.jpg
Ricky Gervais
Profimedia

Tudi angleški komik, igralec, filmski ustvarjalec in pevec Ricky Gervais spada med tiste zvezdnike, ki še niso in verjetno nikoli ne bodo okusili čarov starševstva. Čeprav je že od leta 1982 v srečnem razmerju z angleško pisateljico Jane Fallon, še ni začutil želje po otroku. Ricky je pojasnil, da bi bil pretirano zaskrbljen za otroka, če bi ga imel. To je izjavil kot gost priljubljenega pogovornega šova Ellen DeGeneres.  

Helen Mirren

helen mirren.jpg
Helen Mirren
Profimedia

O tem, da nikoli ni začutila potrebe po tem, da bi postala mamica, je že večkrat javno in povsem odkrito spregovorila tudi odlična angleška igralka Helen Mirren, ki se lahko med drugim pohvali z oskarjem. Helen, ki je od leta 1997 srečno poročena z režiserjem Taylorjem Hackfordom, je brez dlake na jeziku pojasnila, da je zanjo že od nekdaj najpomembnejša kariera in da bo tako tudi ostalo, zato o naraščaju nikoli ni razmišljala.

Keanu Reeves

keanu reeves.jpg
Keanu Reeves
Profimedia

Privlačni kanadski igralec, filmski ustvarjalec in glasbenik Keanu Reeves je sicer že postal očka, a je bila ta izkušnja zanj žal zelo bridka. Leta 1999 je njegovo tedanje dekle, igralka Jennifer Syme, povila deklico Avo Archer, ki se je rodila mrtva. Zaradi neizmerne žalosti sta se Keanu in Jennifer že nekaj tednov pozneje razšla, dobro leto dni pozneje pa je usoda udarila še enkrat: Jennifer je umrla v prometni nesreči. Ko so Keanuja pred približno dvema letoma vprašali, ali morda vendarle razmišlja o tem, da bi si ustvaril družino, je odvrnil: »Prepozno je. Konec je. Star sem 52 let in ne bom imel otrok.«

Oprah Winfrey

oprah winfrey.jpg
Oprah Winfrey
Profimedia

Otrok nikoli ni bilo na lestvici pomembnih stvari v življenju slovite televizijske voditeljice, igralke in poslovne ženske Oprah Winfrey, ki je vso energijo vlagala v gradnjo briljantne kariere. Nekoč je izjavila, da je odločitev o tem, da ne bo postala mama, sprejela, ker je imela obupno otroštvo. Zaradi fizičnih in spolnih zlorab, ki so jih nad njo izvajali družinski člani, je že pri 13 letih pobegnila od doma, leto pozneje pa je zanosila in povila dečka, ki se je rodil veliko prezgodaj in kmalu po rojstvu umrl. Oprah, ki je že več kot 30 let srečna s poslovnežem Stedmanom Grahamom, celo meni, da ne bi bila dobra mama.  

Jennifer Aniston

jennifer aniston.jpg
Jennifer Aniston
Profimedia

Igralka, filmska producentka in poslovna ženska Jennifer Aniston sicer nikoli ni javno razpravljala o materinstvu, ki je za številne ženske in moške kočljiva tema, je pa v nekem intervjuju precej jasno povedala, da ne verjame, da bi se le zaradi otrok počutila izpopolnjeno. Jennifer, ki ima za seboj dva ponesrečena zakona, in sicer z igralcema Bradom Pittom in Justinom Therouxom, je po poročanju revije People nekoč izjavila, da v nobenem od zakonov ni načrtovala otrok.  

Jon Hamm

Jon Hamm
Jon Hamm
Profimedia

Igralec Jon Hamm, najbolj znan po vlogi Dona Draperja v seriji Oglaševalci, si je življenje kar 18 let delil z igralko in scenaristko Jennifer Westfeldt, a svojega razmerja ni okronal z otrokom. V intervjuju za televizijsko oddajo Today je izjavil, da bi bil grozen oče, Jennifer, s katero se je razšel leta 2015, pa je v istem intervjuju dejala, da je vedno mislila, da bo postala mamica, a ni pozabila poudariti, da je povsem zadovoljna tudi z življenjem brez otrok.    

Chelsea Handler

chelsea handler.jpg
Chelsea Handler
Profimedia

Za življenje brez otrok se je odločila tudi ameriška komedijantka Chelsea Handler. Svetlolaska, ki naj bi bila samska, je brez zadržkov povedala, da si nikoli ni želela otrok, in dodala, da ne bi bila dobra mama.

Kim Cattrall

Kim Cattrall
Kim Cattrall
Profimedia

Ob omembi imena Kim Cattrall večina najprej pomisli na Samantho Jones, ki jo je ta angleško-kanadska igralka upodabljala v seriji in filmih Seks v mestu in ni bila ravno materinske vrste ženska. Tudi trikrat ločena Kim je brez otrok. Čeprav nima potomcev, pa se, kot pravi, počuti kot mama, saj si je zelo blizu s svojimi nečaki.   

Leonardo DiCaprio

leonardo dicaprio.jpg
Leonardo DiCaprio
Profimedia

Ko so igralca in filmskega producenta Leonarda DiCapria, ki ženske menjava kot spodnjice, v intervjuju za revijo Rolling Stone vprašali, ali morda v bližnji prihodnosti načrtuje družino, je zvezdnik, znan tudi kot okoljevarstvenik, odgovoril z vprašanjem: »Ali želim spraviti otroke na takšen svet?« Po kratkem razmisleku je nadaljeval: »Če se bo zgodilo, se bo zgodilo. Raje pa se ne bi spuščal v podrobnosti, saj potem vse skupaj hitro napačno citirajo.«   

Marisa Tomei

Marisa Tomei
Marisa Tomei
Profimedia

Ko gre za teme, povezane z materinstvom, simpatična ameriška igralka Marisa Tomei ne pozna zadržkov. V nekem intervjuju je izjavila, da ne razume, zakaj morajo imeti ženske otroke, da bi se počutile izpopolnjene, in dodala, da si v svojem življenju ne želi imeti starševske odgovornosti.  

Ashley Judd

Ashley Judd
Ashley Judd
Profimedia

V knjigi z naslovom All That Is Bitter and Sweet: A Memoir, ki jo je napisala v sodelovanju z Maryanne Vollers in Nicholasom D. Kristofom, je igralka in politična aktivistka Ashley Judd razkrila, da raje skrbi za otroke, ki so že na svetu, kot da bi rojevala nove. Ashley, ki je bila 12 let poročena s škotskim dirkačem Mariom Franchittijem, je dala prednost karieri, ki se ji je povsem posvetila.    

Betty White

Betty White
Betty White
Profimedia

Igralka Betty White, ki je letos dopolnila 97 let, oddaja neko toplino, zaradi katere številni ljudje v njej vidijo ljubečo mamo, babico, prababico … A Betty, ki srca ljudi osvaja tudi s svojimi komičnimi izjavami in vlogami, ni nič od tega. Nekoč je jasno in glasno povedala, da se za otroke ni odločila, ker je dala prednost gradnji kariere.   

Sarah Silverman

sarah silverman.jpg
Sarah Silverman
Profimedia

Tudi komedijantka in igralka Sarah Silverman se ja zavoljo kariere odločila, da ne bo postala mamica. Sarah, ki je decembra lani dopolnila 48 let, je izjavila, da bi o naraščaju razmišljala le, če bi imela občutek, da je v življenju dosegla že vse.

Objavljeno v reviji Vklop št. 15, 11. 4. 2019.