stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

MIRKO GROZNY Z NOVO PESMIJO POPALIDŽUMA

K.K., 16.11.2018 20:00:00

Popalidžuma je oseba, ki izkorišča prijatelje in ne izbira spola, sporoča novomeški rimoklepec Mirko Grozny.

Delite na:
MIRKO GROZNY Z NOVO PESMIJO POPALIDŽUMA
Mirko Grozny PR

Mirko Grozny je glasbenik, novinar ter tajski boksar, ki se med drugim lahko pohvali z uvrstitvijo med deset najboljših tovrstnih borcev na svetu. V preteklosti je sodeloval s slovenskimi raperji, kot sta Trkaj in Zlatko, trenutno pa je tik pred izidom svojega četrtega albuma, ki ga je poimenoval Afera Majda Holc. Prvi singel na albumu, imenovan Popalidžuma je že ugledal luč sveta ter že dobil svojo video podobo.

Novomeški rimoklepec pravi, da je je ideja za pesem Popalidžuma rodila, ko se mu je v glavi istočasno zagozdilo dvoje: Besame Mucho in Matko Destanov v Kusturičevi Črni mački, belemu mačkonu. Ob tem ga je Matkov vzklik – »Zaglavinđuma!« – pripeljal do medkulturnega neologizma »popalidžuma«, spoja novomeškega stiskaškega priveska aka popaljatorja, tj. osebe, ki nikoli ne da za rundo, in romske »đume«, ki kar kliče po melodiji stare mehiške popevke. Ideja je na studijsko realizacijo čakala kar pet let, zdaj pa je tu in Mirku predstavlja eno najljubših skladb z njegovega prihajajočega albuma.

IMG_9332.jpg
Popalidžuma
PR

 K udejanjenju skladbe je prispeval tudi Demir Demko, znan tudi kot človek mnogoterih vokalov. »Kakšen vokal hočeš, balkan, gypsy ali old gypsy?« Ni problema, Demir navduši Mirka, ki se nazadnje odloči za slednjo različico. Svoj pečat na paradnem konju Afera Majda Holc so pustili tudi Mirkovi dolgoletni pajdaši Šinx (Klemen Šinkovec), Galich Beats (Aljaž Galič) in Timur Strashny (Timo Radović).

»Ne se bat kliknit, puška je zakočena,« pravi Mirko:

 

Za vizualizacijo videospota je poskrbel Andrej Srebrnjak, mlad slovenski filmski ustvarjalec, ki se je med drugim podpisal pod razvpiti igrano-dokumentarni film Houston, imamo problem! (2016). »V užitek je bilo delati s tako talentirano ekipo in glasbenikom z vizijo, ki točno ve, kaj hoče. Meni je zelo olajšal delo in vse je teklo brez problemov. Ocena 2/10. Kar se mene tiče, je to zadnji Mirkov spot,« je Srebrnjak pospremil objavo videospota.

Mirko Grozny in ekipa že pripravljajo naslednji videospot, ki bo 26. novembra pospremil izid Mirkovega četrtega studijskega albuma Afera Majda Holc – albuma, ki nosi ime najbolje prikrite afere tega tisočletja.