franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Ko je mama tudi najboljša prijateljica

T. J., 01.06.2019 20:00:11

Predstavljamo vam slavne moške, ki slovijo po tem, da so še posebno močno navezani na svoje mame, s katerimi se dokaj redno pojavljajo na rdečih preprogah.

Delite na:
Ko je mama tudi najboljša prijateljica
Leonardo DiCaprio in mama Irmelin Profimedia

Leonardo DiCaprio

Ko sta se njegova starša, Irmelin Indenbirken in George DiCaprio, ločila, je bil igralec in filmski producent Leonardo DiCaprio star komaj eno leto. Ljubljenec žensk je po ločitvi sicer živel z mamo, a je ohranil zelo tesne odnose z očetom, ki si kruh služi kot ustvarjalec in distributer stripov. Leonardo in Irmelin, ki je med drugim delala kot tajnica v odvetniški pisarni, nista imela ravno sanjskega življenja: »Z mamo sva živela na vogalu Hollywooda in Zahodne ulice, ki je znano zbirališče preprodajalcev mamil in prostitutk. Videl sem ljudi, ki so seksali kar sredi ulice, velikokrat so me pretepli … Vse to je bilo zelo zastrašujoče. Od nekdaj sem gledal propadanje svoje četrti, odvisnike od heroina, ki so se vlačili po ulicah, zato sem pozneje vedno dvakrat premislil, preden bi se zapletel z mamili. Ko začneš enkrat eksperimentirati s tem, ni več vrnitve, nimaš več svojega 'jaza', kar je nekaj, česar ne bi nikoli dopustil.

V takšnem okolju nisem imel veliko prijateljev. Bila sva le midva z mamo, a prav zaradi tega četrt ni imela usodnega vpliva name,« se spominja Leo, ki že od nekdaj poudarja pozitivno vlogo svoje mame. Irmelin, ki se ji po žilah pretakata nemška in ruska kri, je počela vse, kar je bilo v njeni moči, da mu je zagotovila kakovostno izobrazbo: »Danes ne bi bil tam, kjer sem, če ne bi bilo moje mame. Ker sva živela v slabem delu mesta, me je vsak dan tri ure vozila v drugo šolo, da mi je pokazala, da obstajajo možnosti za boljše življenje. Hvaležen sem ji za to.« Čeprav spada med najbolj zaželene hollywoodske zvezdnike, Leo ni poročen in nima otrok, za kar je morda »kriva« prav njegova mama. Ker je edinec, ni čudno, da za Irmelin nobena njegova izbranka ni dovolj dobra, znano pa je, da oskarjevec rad prisluhne maminim nasvetom in upošteva njeno mnenje …  

Bradley Cooper

bradley cooper.jpg
Bradley Cooper in mama Gloria
Profimedia
Igralec in filmski ustvarjalec Bradley Cooper se je v Filadelfiji rodil italijanski priseljenki Glorii Campano, zaposleni v lokalni podružnici televizijske mreže NBC, ter Charlesu Cooperju, borznemu posredniku irskih korenin, ki pa je leta 2011 umrl zaradi pljučnega raka. »Moja družina je zelo tesno povezana, zato smo zelo težko sprejeli očetovo smrt. Nismo še okrevali po šoku. Zdaj potrebujemo drug drugega in ne bi želel, da bi bilo kakorkoli drugače,« je kmalu po očetovi smrti dejal zvezdnik, ki se je po tragičnem dogodku še bolj zbližal s svojo mamo. Bradley, ki ima starejšo sestro Holly, je po očetovi smrti dve leti celo živel s svojo mamo. Dejstva, da se odlično razumeta, nikoli ni skrival. Nasprotno, uradnih dogodkov se pogosto udeležuje prav z Glorio, ki ga je spremljala tudi na letošnji podelitvi oskarjev. Seveda mu je družbo prav tako delala njegova lepa življenjska sopotnica Irina Shayk, s katero ima dveletno hčerkico.

Ryan Gosling

ryan gosling.jpg
Ryan Gosling in mama Donna
Profimedia

Tudi kanadski igralec in glasbenik Ryan Gosling je otrok ločenih staršev. Ko sta trgovski potnik Thomas Ray Gosling in tajnica Donna Gosling ubrala vsak svojo življenjsko pot, je imel Ryan 13 let. Po ločitvi staršev je s starejšo sestro Mandi živel pri svoji mami, kar ga je še bolj povezalo z njo. »Moja mama si zasluži biti moja spremljevalka na rdečih preprogah, saj sem bil kot otrok poreden, ona pa ni obupala, ampak je vztrajala pri tem, da me vzgoji najboljše, kot je mogoče,« je nekoč dejal srčni izbranec Eve Mendes in oče dveh otrok, ki širnemu svetu rad pokaže, da je mama nadvse pomembna oseba v njegovem življenju.

Justin Timberlake

justin timberlake.jpg
Justin Timberlake in mama Lynn
Profimedia

Med slavne moške, ki jih na pomembnih dogodkih pogosto spremljajo mame, spada tudi glasbenik, glasbeni producent in igralec Justin Timberlake. O svoji mami Lynn Bomar Harless, ki se je že tri leta po njegovem rojstvu ločila od njegovega očeta Charlesa Randalla Timberlaka in se kmalu zatem poročila s filmskim producentom Paulom Harlessom, v intervjujih zelo rad spregovori in poudarja, da imata resnično poseben odnos. »Je neverjetna in zelo duhovita ženska. Skupaj hodiva ven in pogosto na zabavah ostane dlje kot jaz. Vedno mi je v oporo in mislim, da je to del moje težave z dekleti. Ves čas namreč iščem osebo, ki bi bila dobra kot moja mama, kar je preprosto že vnaprej izgubljena bitka. Verjetno nikoli ne bom našel ženske, ki bi bila tako dobra,« je dejal pred nekaj leti, ko je bil še samski. Sicer ne vemo, ali je igralka in model Jessica Biel, s katero ima štiriletnega sinčka, tako dobra kot njegova mama, a glede na to, da je že skoraj sedem let srečno poročen z njo, se ji je v tem pogledu verjetno vsaj malo približala … Kakorkoli že, dejstvo je, da ima Justin svojo mamo za najboljšo prijateljico, zato ni čudno, da mu pogosto dela družbo na slavnostnih prireditvah.

Matthew McConaughey

matthew mcconaughey.jpg
Matthew McConaughey in mama Kay
Profimedia

Igralec in filmski producent Matthew McConaughey je na svet prijokal kot najmlajši od treh sinov v družini Mary Kathleen »Kay« McCabe, pisateljice in nekdanje vzgojiteljice v vrtcu, ter Jamesa Donalda »Jima« McConaugheyja, lastnika bencinske črpalke in nekdanjega poklicnega igralca ameriškega nogometa. Zakon njegovih staršev je bil viharen, kar dokazuje tudi to, da sta se trikrat poročila in dvakrat ločila: »Ko je mama odšla od doma, sem vedno mislil, da je na daljšem dopustu. Nikoli nisem vedel, da sta se sprla. Šele ko je oče umrl, sem izvedel, da sta bila ta daljša dopusta v resnici ločitvi. Ne šalim se, res je bilo tako! Oba sta bila 'nora' in ljubezen sta jemala zelo resno.« Ko je njegov oče umrl, je bil Matthew star komaj 22 let, zato se je še močneje navezal na svojo mamo Kay. Da se imata zelo rada, je splošno znano že dolga leta, znano pa je tudi, da se pogosto pojavljata skupaj na uradnih dogodkih. Zvezdnik, ki je slabih sedem let poročen z modelom in modno oblikovalko Camilo Alves, s katero ima tri otroke, je nekoč izjavil, da ne bo dovolil, da bi ga karkoli ali kdorkoli oddaljil od njegove mame. Pri tem je imel v mislih predvsem obdobja, v katerih sta živela v različnih mestih.   

Jared Leto

jared leto.jpg
Jared Leto, mama Constance in brat Shannon
Profimedia

Starša igralca, režiserja in glasbenika Jareda Leta sta se ločila kmalu po njegovem rojstvu. Po ločitvi je Jared s starejšim bratom Shannonom živel pri svoji mami Constance Leto in njenih starših. »Odraščala sva v zelo siromašnih okoliščinah. Moja mama si je od nekdaj prizadevala, da bi v življenju naredila nekaj več in da bi svojima otrokoma nudila boljše pogoje. Naučila me je sanjariti in zatem narediti vse, da bi se te sanje uresničile. Ravno zato sem jo nocoj pripeljal s seboj. Da bi se ji zahvalil. Najlepše je, če imaš ob sebi nekoga, ki je tako dolgo verjel vate,« je leta 2014 dejal na 86. podelitvi oskarjev, na kateri je prejel prestižni zlati kipec za stransko vlogo v biografski drami Klub zdravja Dallas. Constance in njegov brat Shannon (na sliki) sta ob njem kar sijala od sreče in ponosa.     

Colin Farrell

colin farrell.jpg
Colin Farrell in mama Rita
Profimedia

Irski igralec Colin Farrell je med pripadnicami nežnejšega spola sicer zelo priljubljen, a je kljub temu menda samski. Kdo ve, morda se razlog za njegov samski stan skriva v tem, da njegovim morebitnim srčnim izbrankam ni ravno lahko, saj zvezdnik vsako od njih najprej primerja z ženskami, ki mu pomenijo največ. To so njegovi starejši sestri Claudine in Catherine ter mama Rita Farrell, ki se je že pred mnogo leti ločila od njegovega očeta Eamona Farrella ter se pozneje, pri 70 letih, poročila s filmskim producentom in igralcem Joelom Brandonom Michaelsom. Colina na raznih javnih dogodkih najpogosteje spremlja prav Rita. 

Objavljeno v reviji Vklop št. 21, 24. 5. 2019.