državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Ko Jack Bauer sreča Barta Simpsona

Tina Bernik, Vklop, 08.05.2018 20:01:39

Lennie James iz Živih mrtvecev se je preselil v serijo Bojte se živih mrtvecev, so se pa križanja in gostovanja igralcev v različnih serijah dogajala že prej.

Delite na:
Ko Jack Bauer sreča Barta Simpsona
Morgan (Lennie James) se iz Živih mrtvecev seli v sestrsko serijo Bojte se živih mrtvecev. Revija Vklop

Morda se je Lennie James zbal za življenje svojega lika Morgana, saj te v Živih mrtvecih prej ali slej doleti smrt, morda pa se je po vseh letih, v katerih nastopa v seriji, naveličal soigralcev. Kakorkoli, Lennie James Žive mrtvece zapušča, se pa očitno ni naveličal zombijev, saj še vedno ostaja del franšize – seli se v »spin-off« Bojte se živih mrtvecev. 

Kot je povedal za medije, je preskok posledica spontanega pogovora s piscem obeh serij Scottom Gimplom, ki ga je med drugim vprašal, kaj če bi zgodbo Morgana nadaljeval v seriji Bojte se živih mrtvecev. »Ni šlo za to, da bi mi rekli, tako se bo zgodilo, ampak jih je res zanimalo, kaj si mislim jaz. Vsekakor sem imel izbiro,« je povedal James in dodal, da prav tako ni šlo za zamisel v smislu, če to ne bo Morgan, pa bo kdo drug. Po mesecih razmišljanja je rekel da.

Prehodi iz ene serije v drugo niso pogosti, so se pa v preteklosti, čeprav redko, dogajala kratkotrajna gostovanja likov neke serije v drugi. Včasih so bila posrečena, včasih manj, včasih so začinila eno in drugo serijo, včasih dvignila priljubljenost manj gledani, včasih pa se je zgodilo, da niso imela nobenega smisla. Eno slednjih je bilo srečanje Simpsonovih s serijo The Critic, zaradi katerega avtor Simpsonovih Matt Groening sploh ni hotel biti podpisan v uvodnem delu, čeprav so se Simpsonovi vedno igrali z drugimi serijami. Je pa tako dobrih kot slabih primerov še precej.

cross 9.png
Simpsonove je obiskal Jack Bauer, lik, ki ga je v seriji 24 igral Kiefer Sutherland.
Revija Vklop

Simpsonovi, 24 in The Critic

Simpsonovi so se povezovali s Futuramo, Družinskim človekom in drugimi, med bolj posebnimi pa sta animirana serija The Critic in igrani vohunski triler 24. V primeru prve se je na povabilo mesta Springfield, da pride tja kot član žirije festivala, leta 1995 odzval Jay Sherman iz takrat nove animirane serije The Critic, a njegov obisk med gledalci ni bil najbolje sprejet. V drugem primeru pa se je na obisku v Moejevem baru oglasil Jack Bauer, lik, ki ga je v seriji 24 igral Kiefer Sutherland. Epizoda je bila obisku primerno naslovljena 24 minut.

Raztresena Ally in Praksa

Raztresena Ally in Praksa nista imeli veliko skupnega. Res je, da sta bili obe odvetniški seriji, obe sta se dogajali v Bostonu, delili sta si tudi skupnega avtorja Davida E. Kelleyja. To pa je tudi vse. Bili sta na različnih televizijah, ena je bila komedija, druga zelo resna drama, v njih pa so nastopali popolnoma različni igralci s povsem drugačnim pogledom na odvetniško delo. A Kelleyju se je vseeno zdelo, da ju lahko malce preplete. Srečanje se je zgodilo leta 1997, ko je odvetniško podjetje Cage, Fish in partnerji iz Raztresene Ally dobilo primer morilca s sekiro ter ugotovilo, da je to prevelik zalogaj zanj, zato je za pomoč prosilo odvetniško podjetje iz Prakse, Robert Donnell in partnerji. Ko se je epizoda v Raztreseni Ally končala, se je zgodba nadaljevala v Praksi, nato pa sta se ekipi spet srečali v zadnji epizodi sezone Raztresene Ally.

cross 45.png
Raztresena Ally v Praksi
Revija Vklop

St. Elsewhere in Na zdravje

Tako kot Raztresena Ally in Praksa sta se tudi seriji St. Elsewhere ter Na zdravje dogajali v Bostonu, obe pa je predvajala televizija NBC. Seriji sta imeli še manj skupnega, zato je bilo srečanje likov zelo neposrečeno. V bar razposajenih strank in natakarjev iz komedije je namreč prišla resna zdravniška ekipa iz drame, ki je gostovala že v drugih serijah, med drugimi v Bolnišnici upanja in komediji M*A*S*H, rezultat pa je bil druženje v eni od epizod, nad katerim so se nekateri zmrdovali, drugi pa so menili, da jim je kar dobro uspelo.

cross 676.png
Zdravniki iz serije St. Elsewhere so prišli na kozarček v Na zdravje.
Revija Vklop

Dosjeji X in Cops 

Preplet igrane kriminalke, v kateri se agenta FBI ukvarjata z vesoljci in drugimi pošastmi, ter resničnostne oddaje s policisti, kot je bila Cops, bi lahko bila zelo čudna, a je Vinceu Gilliganu, takratnemu piscu Dosjejev X, uspelo. Avtor serije Kriva pota je ekipo iz serije Cops v Dosjeje X »umestil« tako, da je Dano Scully in Mulderja spremljala snemalna ekipa, ki je snemala prave policiste v resničnostni oddaji, zaplet v epizodi X-Cops, ki je bila na sporedu leta 2000, pa se je odvil v resničnem času, tako kot se je to dogajalo v seriji Cops.

cross a.png
Kombinacija igrane kriminalke in resničnostne oddaje: Cops in Dosjeji X
Revija Vklop

Družina za umret ter Zakon in red, Zakon in red ter Homicide: Life on the Street

Richard Belzer kot John Munch, ki smo ga spoznali v seriji Homicide: Life on the Street, ni gostoval le v resnih policijskih dramah, med katerimi so bili tudi Dosjeji X, ampak se je prav tako pojavil v mokumentarcu Družina za umret. Njegovo gostovanje je bilo nekoliko čudno, v seriji pa se je predstavil pod krinko učitelja, profesorja Muncha. Je bilo pa veliko uspešnejše gostovanje Muncha v seriji Zakon in red: Enota za posebne primere. Najprej se je Munch v njej pojavil kot gost, nato pa je, ko so serijo Homicide prenehali snemati, postal redni član njene igralske zasedbe.

Richard Belzer
Richard Belzer je po koncu serije Homicide svojega detektiva Muncha preselil v serijo Zakon in red: Enota za posebne primere.
Revija Vklop

Roseanne in Naravnost fantastično

Srečali sta se celo Amerika in Velika Britanija. Družino Connerjevih sta v komični seriji Roseanne, potem ko je ta zadela na loteriji, obiskali Patsy in Edina iz komedije Naravnost fantastično. Obisk dvojice se je sicer zgodil v sanjah; z njim je želela Roseanne uresničiti svojo neizpolnjeno željo v resničnem življenju, saj je hotela z igralko Carrie Fisher posneti ameriški »remake« serije Naravnost fantastično, a je bila britanska komedija preveč sporna za ameriške televizije, igralka Roseanne Barr pa je dobila vsaj malo zadoščenja, ko ju je gostila v Roseanne.

cross 1111.png
Roseanne sreča Edino (Jennifer Saunders) iz Naravnost fantastično.
Revija Vklop

Seinfeld in Noro zaljubljena

Ko je bil Seinfeld na vrhu priljubljenosti, so na televiziji NBC začeli predvajati serijo Noro zaljubljena, zato se jim je zdela dobra zamisel, da s prvo serijo dvignejo priljubljenost drugi. To so storili tako, da so v serijo Noro zaljubljena, kjer sta glavni vlogi igrala Helen Hunt in Paul Reiser, poslali Kramerja. Cosmo Kramer Jamieja Buchanana, Paulov lik, obišče kot njegov najemnik. Paul mu na koncu podari svoje stanovanje, v katerem je živel, ko je bil samski, tako pa so avtorji serije Seinfeld hkrati pojasnili, zakaj Kramer nikoli ne plačuje najemnine.

cross 9090.png
Kramer iz Seinfelda v seriji Noro zaljubljena
Revija Vklop

V objemu čarovnice in Kremenčkovi

Avtorji igrane serije V objemu čarovnice, v kateri je bila čarovnica Samantha poročena z navadnim smrtnikom, so ustvarili zanimivo kombinacijo, ko so zakonca poslali v animirano serijo. Zakonca Stephens se v eni od epizod preselita v risani svet kot soseda Kremenčkovih, zamisel pa je bila med gledalci dobro sprejeta.

cross 3333.png
V objemu čarovnice v kameni dobi pri Kremenčkovih
Revija Vklop

Družinske zadeve in Polna hiša

Steve Urkel, otroški očalar, je bil v zgodnjih 90. letih eden najbolj priljubljenih televizijskih likov. Nerodni piflar je gostoval v različnih serijah, najbolj znan pa je bil njegov obisk v seriji Polna hiša. Obe sta bili družinski komediji, polna hiša Tannerjevih pa je zaradi Urkla postala hiša zmešnjave, ko je ta prišel na obisk k svoji sestrični Julie, zraven pa pomagal Stephanie pri tem, da je sprejela nošenje očal kot nekaj, česar se ji ni treba sramovati.

cross 1.png
Urkel pri stricu Jesseju v Polni hiši
Revija Vklop

Druge kombinacije

Kombinacij na televizijah je bilo še veliko več. Tako so na primer v Ameriki kombinirali Sabrino, najstniško čarovnico s serijo Boy Meets World, Jeffersonove s Princem z Bel-Aira, Power Rangerje z Ninja želvami, Alfa z Gilliganovim otokom, Magnuma s serijo Umor je napisala, Ross in Chandler iz Prijateljev sta gostovala v The Single Guy, Caroline iz Caroline v mestu v Prijateljih, Travis in Laurie iz Dobre mačke v Skupnosti, Amber iz Skupnosti pa v Dobri mački.

Preberite tudi: Festivalski polom: "ujetniki" v šotorih brez hrane in sanitarij. Kliknite TUKAJ!