stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kdo posoja glas dečku Spider-Manu?

Marjana Vovk, Vklop, 15.12.2018 20:01:53

Spider-Man ni eden, več jih je – vsaj v različnih vzporednih vesoljih, kot trdi nova risanka Spider-Man: Novi svet. Zgodbo pripoveduje temnopolti najstnik Miles Morales, ki je pravzaprav mladi Spider-Man. V slovenski sinhronizaciji mu glas posoja igralec Miha Rodman.

Delite na:
Kdo posoja glas dečku Spider-Manu?
Spider-Man: Novi svet Con film

Miha je član igralskega ansambla Prešernovega gledališča Kranj, gledalci televizije ga poznate iz serije Usodno vino, te dni ga lahko na Voyo gledate v seriji LP, Lena, poslušate pa torej kot mladega Spider-Mana, kar je Mihi kot ljubitelju Marvelovih junakov v veliko veselje.

Ste ljubitelj Spider-Mana? Je on vaš najljubši superjunak?
Vsekakor sem velik ljubitelj Marvelovih izdelkov, predvsem igranih filmov. Težko rečem, kateri je moj najljubši superjunak, ker jih je tako veliko. Če se že moram odločiti za enega, bi rekel, da mi je najbolj všeč Deadpool, kot super(ne)junak. Moram pa reči, da že komaj čakam nadaljevanje Maščevalcev.

Ta risanka prikazuje malce drugačen svet Spider-Mana. Kakšen?
Klasičnega Spider-Mana smo vajeni kot Petra Parkerja, tokrat pa v risanki Spider-Man: Novi Svet nastopi še eden, Miles Morales, lik, ki ga sinhroniziram. Miles je temnopolti fant, ki odrašča v Brooklynu v New Yorku. Ker je najstnik, sem moral glas malo prilagoditi, govori pa seveda tudi bolj slengovsko. Pravzaprav v risanki nastopi več Spider-Manov, zgodba namreč govori o vzporednih svetovih. Vsak od teh svetov ima svojo različico Spider-Mana in na koncu vsi združijo svoje moči proti skupnemu sovražniku.

Zakaj je vam ta risanka všeč?
Predvsem mi je všeč stil animacije, ki nekako ohranja tisto staro stripovsko estetiko s primesmi moderne ilustracije.

spider-man1.jpg
Miha Rodman
M24.si

Ste nasploh ljubitelj risank? Katere ste nekoč gledali in katere so vaše najljubše?
Kot otrok sem veliko gledal risanke, moram priznati, predvsem na programu Cartoon Network. Takrat so bile zelo priljubljene risanke, kot so Dexterjev laboratorij, Krava in piščanec, Johnny Bravo ... Danes si z veseljem ogledam celovečerne risanke, ki pridejo k nam v kino. Se mi zdi, da so zelo kakovostno narejene in odlične tako za otroke kot odrasle. Nazadnje sem gledal Hotel Transilvanija 3, v kateri sem tudi posojal svoj glas, in moram priznati, da sem se nekajkrat do solz nasmejal.

Pravkar je na Voyo prišla zanimiva serija LP, Lena, v kateri prav tako igrate. Zakaj bo pritegnila mlade gledalce?
LP, Lena je nova, sveža serija, ki so jo ustvarili novi in sveži ustvarjalci. Ima humorno, drzno energijo, da predstavi težave današnje »postštudentske« generacije. Mislim, da bo pritegnila gledalce predvsem zaradi svoje izvirnosti.

Več v reviji Vklop št. 50, 13. 12. 2018.