32_7_100 Odkrito.si

Partner Tanje Žagar o odporu in nujni spremembi

luka pahor Svet24.si

Pahorjev Luka je postal glasbeni menedžer

1 Petisvet.si

Baba Vanga v zadnji prerokbi napovedala ...

bankomat1 Svet24.si

FOTO: Eksplozijo v Ljubljani naj bi povzročil ...

katarina bar Svet24.si

Med tekmovalci eksplodiralo: žaljivke, kričanje ...

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

noemi Njena.si

Takšne Noemi vam produkcija ni pokazala!

Zabava

Janez Škof dobil sloviti Borštnikov prstan

N. S., Novice Svet24, 11.10.2018 16:30:22

Letošnji dobitnik Borštnikovega prstana za življenjsko delo je igralec Janez Škof, so sporočili organizatorji 53. festivala Borštnikovo srečanje. Kot je povedal igralec, mu je bilo ob razkritju novice najprej nerodno.

Delite na:
Janez Škof dobil sloviti Borštnikov prstan
Čeprav je širšo medijsko prepoznavnost dosegel z vlogami v serijah Teater Paradižnik in Naša mala klinika, je Janez Škof v gledaliških krogih cenjen kot interpret z izrazno energijo. Mare Vavpotič/M24

Vrhunski slovenski igralec, harmonikar in pevec Janez Škof je karizmatičen igralec, ki s svojo neusahljivo energijo, močno odrsko prezenco, pretanjenim občutkom za ritem in seveda z nezmotljivim komičnim čutom zna hkrati začarati gledalce in soigralce.

Preberite tudi: Petra Kerčmar rada nosi hlače. Kliknite TUKAJ!

In prav zato je Janez Škof letošnji dobitnik najvišje gledališke nagrade Borštnikovega prsta. »Ko na odru gledamo Janeza Škofa, se zdi, kakor da igra z neverjetno lahkostjo, hkrati pa z energijo in prezenco napolnjuje ves prostor. Enkrat nas navdušuje z minimalizmom v izrazu, drugič z ludizmom, pa s presenetljivo komiko in drobnimi, preprostimi, a izvirnimi in neskončno duhovitimi domislicami. Res je, Janez Škof ima 'igro v krvi'. Zato ni presenetljivo, da je v svoji karieri zasnoval številne like, ki se jih po več letih še vedno živo spominjamo. Ob tem ohranja in nadgrajuje svežino svojega igralskega izraza – kot igralec je še zmeraj radoveden, iskateljski in igriv,« so zapisali v obrazložitvi.

janez skof 2.jpg
58 let bo nagrajeni igralec Janez Škof dopolnil v začetku decembra.
Mare Vavpotič/M24

Bilo mu je nerodno 

Dobitnik Borštnikovega prstana je bil ob novici presenečen in je težko zbral besede. »Ne vem, kako so se drugi počutili, ko so izvedeli kaj takega. Najprej mi je postalo pred samim sabo in svojimi kolegi nerodno. Seveda pa sem zelo počaščen,« je povedal vedno zabavni Škof.