magnifico 1 Odkrito.si

FOTO: Ponosni oče Magnifico pokazal postavnega ...

karl lagerfeld 1 Svet24.si

FOTO: Tudi Melania Trump z besedami v slovo

Duhovna moč 1 Petisvet.si

Zakaj predajamo moč drugim?!

snežni plaz Svet24.si

VIDEO in FOTO: Izpod snega rešili štiri ljudi

Jelena Karleuša Svet24.si

Zaradi afere s Karleušo je dobil brco v rit

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Hailey razkrila najslabšo navado Justina Bieberja

tina maze2 Njena.si

Cigansko življenje Tine Maze

Zabava

Janez Škof dobil sloviti Borštnikov prstan

N. S., Novice Svet24, 11.10.2018 16:30:22

Letošnji dobitnik Borštnikovega prstana za življenjsko delo je igralec Janez Škof, so sporočili organizatorji 53. festivala Borštnikovo srečanje. Kot je povedal igralec, mu je bilo ob razkritju novice najprej nerodno.

Delite na:
Janez Škof dobil sloviti Borštnikov prstan
Čeprav je širšo medijsko prepoznavnost dosegel z vlogami v serijah Teater Paradižnik in Naša mala klinika, je Janez Škof v gledaliških krogih cenjen kot interpret z izrazno energijo. Mare Vavpotič/M24

Vrhunski slovenski igralec, harmonikar in pevec Janez Škof je karizmatičen igralec, ki s svojo neusahljivo energijo, močno odrsko prezenco, pretanjenim občutkom za ritem in seveda z nezmotljivim komičnim čutom zna hkrati začarati gledalce in soigralce.

Preberite tudi: Petra Kerčmar rada nosi hlače. Kliknite TUKAJ!

In prav zato je Janez Škof letošnji dobitnik najvišje gledališke nagrade Borštnikovega prsta. »Ko na odru gledamo Janeza Škofa, se zdi, kakor da igra z neverjetno lahkostjo, hkrati pa z energijo in prezenco napolnjuje ves prostor. Enkrat nas navdušuje z minimalizmom v izrazu, drugič z ludizmom, pa s presenetljivo komiko in drobnimi, preprostimi, a izvirnimi in neskončno duhovitimi domislicami. Res je, Janez Škof ima 'igro v krvi'. Zato ni presenetljivo, da je v svoji karieri zasnoval številne like, ki se jih po več letih še vedno živo spominjamo. Ob tem ohranja in nadgrajuje svežino svojega igralskega izraza – kot igralec je še zmeraj radoveden, iskateljski in igriv,« so zapisali v obrazložitvi.

janez skof 2.jpg
58 let bo nagrajeni igralec Janez Škof dopolnil v začetku decembra.
Mare Vavpotič/M24

Bilo mu je nerodno 

Dobitnik Borštnikovega prstana je bil ob novici presenečen in je težko zbral besede. »Ne vem, kako so se drugi počutili, ko so izvedeli kaj takega. Najprej mi je postalo pred samim sabo in svojimi kolegi nerodno. Seveda pa sem zelo počaščen,« je povedal vedno zabavni Škof.