stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

»Glasbeniki nikoli ne počivamo.«

Karmen Klinc, 10.07.2019 20:00:00

Priljubljena slovenska pevka Nina Donelli (21) je s hrvaško skupino Tarapana Band izdala novo pesem z naslovom Genijalno, za katero so posneli tudi videospot.

Delite na:
»Glasbeniki nikoli ne počivamo.«
Nina Donelli in Tarapana, s katerimi je posnela novo pesem Genialno. aktual

S simpatično Štajerko smo se pogovarjali o snemanju videospota, o tem, kako je nova pesem sprejeta med njenimi oboževalci, med drugim pa nam je zaupala tudi, zakaj ji je ravno dalmatinska glasba tako zelo pri srcu.

Kaj je bilo pri snemanju najbolj genialno zate?

Pri snemanju videospota zagotovo to, da smo snemali na vagonu vlaka, kjer ni bilo ograje. V videospotu morda vse skupaj ne deluje tako nevarno, ampak je bilo. Tri ure smo se vozili gor in dol le čez solkanski most. Bilo je nevarno, še posebno zame, saj sem imela obute čevlje s petkami in sem morala še malo plesati. Kar adrenalinsko je bilo.

Omenjaš adrenalin. Si na splošno bolj neadrenalinske vrste človek?

NIna Donelli
Nina Donelli
agencija Ekskluzivno

Sploh ne. Adrenalin sprejemam zelo dobro. Nekoč sem vozila karting in občasno jaham konje, rada imam hitro vožnjo. Nekoč sem na dopustu v Dominikanski republiki poskusila prosti pad, zipline, zdaj že dve leti treniram boks. Lahko rečem, da kar rada preizkusim kakšno bolj skrajno stvar.

Omenila si dopust v Dominikanski republiki ... Kako pa je z dopustom na hrvaški obali?

Na dopust ponavadi hodim v januarju, ker imam takrat največ časa. Na hrvaški obali je januarja žal premrzlo, zato grem v bolj oddaljene kraje. Rada grem vsako leto kam drugam. Letos, če bo čas, bom za nekaj dni šla kam južno od Slovenije, potem pa mogoče v januarju spet kam bolj daleč.

Koliko časa je trajalo snemanje novega videospota?

Snemali smo tri dni. Rok Maver je s snemalno ekipo poskrbel za sproščeno in odlično energijo. Vsekakor upam, da bomo še sodelovali.

1
Nina trenutno o ljubezni ne razmišla, raje se posveča karieri.
Aktual

Kako pa ste se na snemanju ujeli s fanti?

Odlično. Spoznali smo se že, preden smo posneli duet, saj veliko nastopajo v Sloveniji, tudi ko jaz nastopam na Hrvaškem, se pogosto srečamo. Zdaj je pesem zunaj že približno mesec dni in lahko rečem, da smo v teh nekaj mesecih od snemanja postali pravi prijatelji, kar me zelo veseli.

Kako pa so novo pesem sprejeli poslušalci?

Mislim, da odlično. Po mesecu dni imamo na YouTubu že skoraj milijon ogledov. Mislim, da je ta pesem ena tistih, ki je bila res odlično sprejeta, predvsem na Hrvaškem. Na lestvici HR Top 40 smo bili na devetem mestu, kar menim, da je res odlično. Tudi na nastopih jo ljudje že pojejo. V soboto sem nastopala v Varaždinu in sem bila res presenečena, saj nisem pričakovala, da bodo pesem že tako dobro poznali. Vse to so pokazatelji, da je skladba dobro sprejeta, in mislim, da je z vsako pesmijo boljše.   

Kakšni pa so tvoji načrti za naprej?

Glasbeniki nikoli ne počivamo. Poletje je polno in čaka me veliko nastopov. Čeprav smo ravno izdali novo pesem, že pripravljamo drugo, ki bo najverjetneje izšla v jesenskem času. Potem bom verjetno začela pripravljati že drugi album, saj sta od izdaje prvega minili dve leti. Čas res hitro beži. Je pa to velik projekt, na katerega se bo treba dobro pripraviti.

Kako gledaš na svoj uspeh?

Sama tega ne sprejemam tako. Najbolj opazim, da sem res naredila nekaj dobrega in da so moje pesmi ljudem všeč, ko dobim pohvale in sporočila s strani oboževalcev prek socialnih omrežij. Obisk mojih nastopov pove vse. Res je lepo, ko nekomu polepšaš dan. Tako vidiš, da delaš v pravi smeri. Nazadnje, ko sem dala natisniti plakate in sem jih delila na Instagramu, sem morala po vsej Sloveniji in Hrvaški poslati skoraj 500 plakatov. Ko vidiš, kje vse te poslušajo in vejo zate, ne moreš verjeti, da te ljudje tako spremljajo.

15.jpg
Nina Donelli
Nina Donelli

Ti je s kakšnega kraja odziv občinstva posebej ostal v spominu?

Rekla bi, da je na Dolenjskem, kar zadeva »fešto«, občinstvo res drugačno. Ampak kamorkoli pridem nastopat, ljudje pridejo, da bi se zabavali, zato bi rekla, da med kraji ni neke velike razlike.

Zakaj ti je tako pri srcu ravno dalmatinska glasba?

Mislim, da zato, ker je priljubljena. Vsi vemo, da je tudi v Sloveniji hrvaška glasba zelo priljubljena. Kamorkoli greš na kavo, v klub, trgovino, povsod predvajajo hrvaško glasbo. Mislim, da smo jo že vzeli za svojo. Ne trdim, da v Sloveniji nimamo dobre glasbe ali dobrih izvajalcev, nasprotno, Slovenija ima za tako majhno deželo veliko odličnih izvajalcev in lepih pesmi. Tudi sama jih poslušam in jih znam na pamet, ampak nekako mi je bližje hrvaška glasba, ki mi je zlezla pod kožo. To sem si želela, srečna sem, da sem pri tem vztrajala in da zdaj ljudje vidijo, koliko mi to pomeni.

Kako pa kaj ljubezensko življenje?

Zdaj prevladuje ljubezen do glasbe. Sem samska in mislim, da imam še čas, saj sem mlada, zato se raje posvečam svoji karieri.

Nekoč si rekla, da se boš preselila v Zagreb. Si že postala Zagrebčanka?

Res je, da že imam stalno bivališče v Zagrebu, sem pa malo tukaj in malo tam. Vseeno mi moja družina veliko pomeni. Zakaj bi bila v Zagrebu sama, če sem lahko doma s svojimi bližnjimi? Z mamo, sestro in očetom sem zelo povezana in že tako smo po mojem mnenju premalo skupaj. Ko imam kaj prostega časa, ga preživim z njimi.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop št. 26, 27. 6. 2019