pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Polnočni klepet z najbolj seksi moškim na svetu

Gregor Zalokar, Vklop, 16.07.2018 19:01:07

42-letni ameriški raper, glasbeni producent in avtor, plesalec, didžej ter pevec Redfoo je ena najzabavnejših glasbenih pojav.

Delite na:
Polnočni klepet z najbolj seksi moškim na svetu
Revija Vklop

V duetu LMFAO je nanizal hite, kot so I'm in Miami Bitch, Shots, Champagne Showers, Sexy and I Know It ter Party Rock Anthem, ki je po Billboardu peti najuspešnejši singel vseh časov. Po razpadu dvojca nastopa z ekipo Party Rock Crew, pomemben podatek iz biografije Stefana Kendala Gordyja pa je, da je najmlajši sin Berryja Gordyja ml., ustanovitelja Motown Records, ikonične r&b in soul založbe, ki je izstrelila zvezde, kot so Supremes, Jackson 5, Michael Jackson, Boyz II Men, Commodores, Lionel Richie, Erykah Badu in drugi.

Ste nepopravljiv žurer. Kakšni nastopi še posebno motivirajo zverino v vas?
Prvi obisk Slovenije je bil taka priložnost. Tušev tek barv je bil moj prvi nastop, odkar sem si pred pol leta zlomil nogo, pa tega ni opazil nihče, saj se nisem zadrževal. Slovenija je edina država, v katere imenu je ljubezen. In ja, to je del te motivacije, po kateri me sprašujete. Gostitelji so nas nosili po rokah, publika pod odrom pa pokazala, da se tukaj res znate zabavati.

Preberite tudi: Četrti 'da' Dese Muck - na poroki jokala, na svatbi plesala. Kliknite TUKAJ!

Tudi največji žurerji si morajo kdaj napolniti baterije. Kako si jih vi?
Programiram na računalniku, pečem sadne pite in vrtnarim na domačem vrtu. Kot vegan jem zdravo in sem vedno poln energije.

Prijateljujete z Will.I.Amom iz Black Eyed Peas, ki so pred desetletjem z Guetto začeli ameriški razcvet plesne elektronike. Kdaj ste vedeli, da ni več poti nazaj?
Pokojni DJ AM mi je dal miks, na katerem je bila muzika skupine Justice in podobnih izvajalcev in Guetta se je ravno začel prebijati na naše radie. Takrat sem ugotovil, da je to najboljša muzika za zabavo, in sem jo začel ustvarjati tudi sam. Leta 2008 sva s Sky Bluejem izdala prvi hit I'm In Miami Bitch in zagnala LMFAO. Tako se je začelo, ko pa je dve leti kasneje Party Rock Anthem skočil na vrh vseh ključnih lestvic na svetu, je bila Pandorina skrinjica odprta. Ta glasba se je prijela v ZDA in bo tam ostala. Zdaj jo je sicer spet presegel hip hop, zato več nastopamo v Evropi, kjer v glasbi ni toliko politike in interesov velikih igralcev kot pri nas. EDM mi je všeč, ker ni nasilen, to je čisti hedonizem: vesela muzika za zabavo in ples s prijatelji.

»Od očeta, ustanovitelja Motowna, sem se naučil, da se moraš ob poslušanju glasbe počutiti dobro. Da te mora muzika premakniti. In zato rad ustvarjam tako glasbo.«

Koliko je na vas vplival lik in delo očeta? Je biti sin lastnika založbe Motown le biografski podatek ali vas je to zaznamovalo?
Zrasel sem z Motownom, čudovito glasbo, skupnostjo, ki se je ustvarila okoli založbe, in zakulisnimi zgodbami največjih glasbenih zvezd. Če sem kaj preslikal iz zgodbe Motowna, je to velika ekipa ljudi, s katerimi nastopam in so moja druga družina. Od očeta sem se naučil tudi, da se moraš ob poslušanju glasbe počutiti dobro, biti vesel, plesati. Da te mora muzika premakniti. In zato rad ustvarjam tako glasbo.

redfood 3.png

Klic za nastop z Madonno na Superbowlu: obstaja vzporedno vesolje, v katerem bi lahko temu rekli ne?
Ne. Madonna je moj idol in oni so klicali nas. Seveda sem bil takoj za. Taki legendi ne moreš reči ne in izkušnja je bila odlična. Moral sem jo nositi na ramenih. Ko sem izvedel, kaj me čaka, sem bil vsak dan v telovadnici, saj česa takega ne smeš zamočiti.

Kaj pa po razhodu dela nečak Sky Blue?
Še vedno dela muziko, predvsem hip hop pa tudi latino. (Snemal je tudi z Wilmerjem Valderramo, Fezom iz serije Oh, ta sedemdeseta; op. a.)

Kdo, poleg vas, seveda, je najbolj seksi moški na svetu?
Shuffle-bot, naš plesalec z robotsko glavo. On pobere vse punce.

redfoo 1.png

Ples z zvezdami: kako zelo je bolelo, ko ste izpadli v prvem krogu?
Ja, je bolelo. Nisem mojster dvoranskih plesov, zame je shuffle in plesi za elektronska plesišča. Ko sem plesal tam, sem razmišljal, da bi raje igral tenis. Bilo je v redu, mi je bilo pa takoj jasno, da v tem šovu ne prideš daleč, če nisi zvezdnik na TV-mreži ABC. Malo zaradi politike, predvsem pa nisi tako znan gledalcem te oddaje.

Živite v dvorcu, družite se s porno ikono Ronom Jeremyjem, znanimi teniškimi igralkami, ustvarjate modo ... Da niste mogoče reinkarnacija Hugha Hefnerja?
Mogoče sem pa res ... Foo Hefner! (smeh) Sem strasten človek, uživam v ustvarjanju glasbe, nastopanju in živim življenje.