Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Gašper Rifelj: "Vse do neba …"

Sonja Javornik, 21.10.2020 09:26:57

Jutri izide nova revija ★★★ VKLOP/STOP ★★★, v kateri si boste lahko prebrali intervju z Gašperjem Rifljem, ki napoveduje nov album. Tukaj pa samo za pokušino ...

Delite na:
Gašper Rifelj: "Vse do neba …"
Gašper Rifelj gašper rifelj

Vse do neba je naslov nove pesmi izvrstnega pevca Gašperja Riflja, ki smo ga lahko spoznali tudi kot izvrstnega plesalca v šovu Zvezde plešejo, sicer pa navdušuje tudi v različnih muzikalih. Z Gašperjem smo govorili o tem, kakšni so njegovi načrti, pa tudi, kakšne so prednosti prepoznavnosti in kaj mu je dalo odraščanje na kmetiji, kjer so tudi otroci morali poprijeti za delo.

Vas ljudje bolj poznajo po glasbi, po šovu Zvezde plešejo ali celo muzikalih? 

Bi rekel, da kar po vsem naštetem. V preteklosti sem bil večkrat del slovenskih festivalov, kjer so ljudje lahko spoznali mojo glasbo, s katero so v stikih tudi preko radiev, in seveda na mojih koncertih. V oddaji Zvezde plešejo sem zagotovo pridobil največ prepoznavnosti in s tem dobil tudi povabilo v muzikale, kjer se z ljudmi srečam še na gledališkem odru. Vsako leto raje nastopam, vsako leto se mi zdi, da imam več za povedati, več izkušenj in zgodb, ki bi jih rad delil z ljudmi, zato verjamem, da se bomo v prihodnje še več družili.

Glede na to, da ste zmagali v Zvezde plešejo, me zanima, ali še kaj plešete. 

Zmaga mi je ušla za las, pristal sem na drugem mestu. Plešem že od nekdaj zelo rad. Trenutno plešem največ na gledališkem odru, v muzikalih, v katerih igram, Ljubezenske prevare in Madagaskar, kjer imam glavno vlogo, sem pa v družbi vedno med prvimi, ki je na plesišču. Ples mi je zares blizu, nenazadnje pa je plesalka tudi moja partnerka Maja. 

Sicer pa predstavljate novo pesem Vse do neba. Menda ste že ob prvem poslušanju začutili, da je to to? 

Moj aktualni radijski singel je hkrati tudi napoved mojega prihajajočega prvega albuma. Ko sem jo prvič slišal, me je nekaj premaknilo, prižgali so se nekakšni čustveni senzorji, spomnil sem se nekaterih izkušenj, ki sem jih v življenju že doživel, tako da sem pesem hitro »zagrabil«. Ljudje me pogosto povezujejo z baladami, ki jih zelo rad pojem, a tudi energične, plesne pesmi imam rad in takšnih bo na albumu kar nekaj. Vsekakor pa bi rad na svojih koncertih tudi plesal, tako da potrebujem plesne skladbe. (smeh)

IMG_2491.JPG
Gašper Rifelj
pr

V pesmi pojete: »In greva gor, vse do neba, tam nihče naju ne pozna ...« Si res kdaj želite, da vas ne bi nihče poznal?

Glede prepoznavnosti imam za zdaj bolj ali manj samo lepe izkušnje. Kadar me ljudje prepoznajo, so ponavadi zelo spoštljivi in vljudni in tudi sam sem zelo odprt človek, zato si vedno rad vzamem čas za ljudi, ki me pozdravijo in želijo kakšno besedo spregovoriti z mano. 

Sicer pa pravite, da pesem govori o tem, da se je treba za stvari, ki ti nekaj pomenijo, potruditi. Kdaj in za kaj ste se vi najbolj trudili? 

Ja tudi tako si lahko interpretiramo skladbo Vse do neba. »Pride čas za vse nas, ko se odpre nebo ...« Verjamem, da če si nekaj želiš, če delaš dobro, si vztrajen, se nekega dne gotovo vse poklopi in prideš do cilja. Predvsem se trudim, da sem dober človek. To je predpogoj za vse, kar počnem, hkrati pa se trudim, da dosežem, kar si želim, svoje sanje. Na odru sem srečen in tam se počutim najbolj živega, zato si tudi za naprej želim, da bi lahko čim večkrat stal na odrih, da bodo ljudje poznali mojo glasbo, jo peli z mano na koncertih in se ob njej imeli lepo.

Celoten intervju z Gašperjem Rifljem pa si preberite v jutrišnji novi izdaji revije ★★★ VKLOP/STOP ★★★, ki vas bo čakala na policah trafik in seveda tudi na spletu.