krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Doživel je sanje in ponesel svojo glasbo na Vzhod

Karmen Klinc, 16.07.2019 13:00:00

Slovenski DJ Clay Clemens osvaja Kitajsko!

Delite na:
Doživel je sanje in ponesel svojo glasbo na Vzhod
Na mesečni turneji po Kitajski je DJ Clay Clemens nastopil kar 20 krat. Osebni arhiv

Klemnu Zupančiču, ki deluje pod imenom DJ Clay Clemens, so se v začetku leta izpolnile velike sanje. Že v zadnjih dveh letih je sicer veliko nastopal v tujini, največ na Hrvaškem, v Italiji in na Nizozemskem, tokrat pa je odpotoval na mesečno turnejo po Kitajski.

Na dan žena je mami še odnesel rožico in se na hitro poslovil, nato pa odhitel na letalo za Kitajsko. Prva postaja na Kitajskem je bil Peking, nato pa se je odpravil v mesto Čangša, kjer je imel tudi prvi nastop. Kitajska je bila sicer v načrtu že  slabo leto, saj se tam klubski trg precej razvija. »Priložnosti so, le poiskati jih je treba,« pravi Klemen z optimizmom.

3
Po Kitajski turneji ga med drugim to poletje čaka tudi nastop na festivalu Ultra Europe v Splitu.
Osebni arhiv

Tako sta se z njegovim agentom Jernejem iz New Vision Agency odločila, da poskusita vstopiti na kitajski trg. Na mesec dni trajajoči turneji je nastopil kar 20-krat, pot pa ga je iz Čangšaja popeljala še v mesti Čongčing in Kunming. Turneja je bila kar precej naporna, saj je imel med nastopi le štiri proste dni. »Dopoldnevi zame ne obstajajo, moj dan na turneji se je začel s kosilom,« v smehu pove Klemen. Popoldneve je namenil za raziskovanje mesta ter druženje z domačini, zvečer pa se je vsakokrat skrbno pripravil na nastop. Kitajska ga je navdušila, prijetno pa ga je presenetila tudi prijaznost ljudi. Občinstvo in vodje klubov so ga zelo lepo sprejeli. »Najbolj pozitivno so me tam presenetili njihovo gostoljubje, varnost, čistoča in modernost. Veliko sem se naučil, spoznal nove ljudi, tamkajšnje trende, domov pa sem prišel poln novih idej,« z navdušenjem razlaga Klemen.

Prvič poskusil kurje kremplje

Glede hrane in prehranjevanja je bil že pred odhodom na turnejo skeptičen. »Zelo nerad jem zelenjavo. Mislil sem, da bo to velika težava, pa bi bila večja, če ne bi maral pekoče hrane. Na začetku mi je bilo zelo težko naročati v restavracijah, saj nisem vedel, kaj lahko pričakujem, vendar sem imel srečo, da sem imel okoli sebe ljudi, ki vedo, kje se dobro je, in so mi velikokrat pomagali z naročanjem hrane.

4
Pokusil je tudi hrano, ki je še nikoli ni jedel.
Osebni arhiv

Najraje sem jedel piščanca, pečenega na železni plošči, in škampe z rižem ali rezanci. Po nastopih pa so me velikokrat peljali na tradicionalni »hot pot«.« Kitajska je poznana po kar nekaj nenavadnih kulinaričnih specialitetah, med drugim tudi po kurjih krempljih, ki jih je Klemen kljub predsodkom vseeno poskusil. »Vedno rad poskusim kaj novega, posebnega. Kurje kremplje sem jedel prvič in skoraj zagotovo tudi zadnjič. Radovednost sem potešil, ob naslednjem obisku bom raje jedel preverjeno hrano.«

2
Popoldneve je na turneji namenil raziskovanju mesta in druženju.
Osebni arhiv

In poletje ter načrti za v prihodnje? Trenutno dela v enem izmed najboljših klubov na svetu – Noa Beach Club na Hrvaškem, med poletnimi meseci pa bo nastopal tudi v Švici, Bosni in Hercegovini, Sloveniji, imel pa bo še nastop na enem izmed največjih svetovno znanih festivalov Ultra Europe, ki bo julija v Splitu.  

V prihodnosti si želi na turnejo po Ameriki. Bil je že v nekaj ameriških krajih in bilo mu je zelo všeč. Zato je njegov naslednji večji cilj nekaj nastopov v Ameriki.


Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 27, 4. 7. 2019