gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Dan pred finalom pokopal babico

Katja Kaja Mejač, Vklop, 13.01.2019 19:00:28

Poleg Tjaše Dobravec se je v superfinale letošnjih Talentov uvrstil 19-letni Tilen Lotrič, ki je gledalce očaral s svojimi interpretacijami slovenskih pesmi. Takoj po finalu je izdal svojo prvo pesem Jaz te pogrešam, ob tem pa obljublja, da bo ostal zvest ustvarjanju v slovenščini.

Delite na:
Dan pred finalom pokopal babico
Tilen Lotrič Mediaspeed

Tilen je na avdicijskem nastopu s svojo interpretacijo pesmi Vrača se pomlad Ota Pestnerja tako navdušil, da sta zlati gumb želela pritisniti tako Marjetka Vovk kot Lado Bizovičar. Nič drugače ni bilo na polfinalnem in finalnem nastopu, ko ga je na koncu premagala le zmagovalka Tjaša. Vseeno je pevec že med pripravami na finale trdo delal ter še isti večer izdal svojo prvo samostojno pesem in videospot, katerega snemanje je potekalo več kot osem ur, a poudarja, da so se kljub nizkim temperaturam med snemanjem v zabaviščnem parku zelo zabavali. 

Tjasa Dobravec in Tilen Lotric.jpg
Tjaša Dobravec, Tilen Lotrič, SIT
Mediaspeed

Tilen je po finalu za Vklop spregovoril o svoji karieri in o tem, kako se je bilo na finale pripravljati kljub hudi žalosti, ki je doletela družino. Finalistu letošnjih Talentov je namreč tik pred finalom umrla ljuba babica. 

Kdo te je na finalnem odru s svojim talentom najbolj navdušil in zakaj?
Navdušili so me prav vsi, saj so bili finalisti res izjemni in so za tako dolgo pot ogromno delali, najbolj pa sta me navdušila Tjaša in Tim, saj sta bila res nora.

Kako nameravaš izkoristiti prepoznavnost?
S še bolj trdnim delom kot do zdaj. Končno lahko pojem slovensko glasbo, svojo glasbo, zato sem izdal svoj prvi videospot Jaz te pogrešam, v katerem nastopa tudi Tim Udovič, prav tako finalist oddaje Slovenija ima talent. 

Tilen Lotric.jpg
Tilen Lotrič
Mediaspeed

Nastop pred večtisočglavo množico na Aktualovem koncertu, pesem in videospot ... So v nastajanju še kakšni projekti?
Nastaja že nekaj novega, kaj več o tem pa kdaj drugič.

Tik pred finalom ti je umrla babica. Še enkrat sožalje ... Kako je ta dogodek vplival na tvoje priprave na finale?
Res je, žal se je to zgodilo tik pred finalom. Dan pred finalno oddajo smo imeli pogreb, a me je njeno slovo spodbudilo za delo in sem se kljub žalosti potrudil, kakor sem se lahko.

tilen in tim.jpg
Nova finalista oddaje Slovenija ima talent sta Tilen Lotrič in Tim Udovič.
POP TV/Miro Majcen


O pesmi in videospotu:
S prvim singlom se želi Tilen Lotrič pokloniti vsem svojim zvestim podpornikom in vsem, ki so glasovali zanj v letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent ter mu tako omogočili, da prične živeti svoje glasbene sanje. Čustvena ljubezensko-izpovedna zgodba nosi globoko sporočilo, ki se bo gotovo dotaknilo marsikoga. Pod pesem se podpisuje vsestranski Nino Ošlak, režiser videospota pa je Mark Maag. »Pesem Jaz te pogrešam mi pomeni vse na svetu, saj je to moja prva pesem. Občutki so res posebni, saj me vsakič znova, ko jo zaslišim, prevzame. Spomnim se prvega srečanja s to pesmijo, ko mi jo je avtor Nino Ošlak predvajal ... Nisem mogel zadržati solz. Tako smo z veliko truda z izjemno ekipo posneli moj prvi singel, ki ga zdaj ponosno predstavljam,« je o pesmi povedal Tilen. 

Objavljeno v reviji Vklop št. 53, 3. 1. 2019.