stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Challe Salle: Zaradi ljubezni bi storil vse in šel kamorkoli

Alesh Maatko, 30.04.2020 10:50:35

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Challe Salle: Zaradi ljubezni bi storil vse in šel kamorkoli
Rdeča nit nove pesmi je mesto Pariz - svetovna prestolnica romantike, z edinstveno kulturo in umetnostjo, ki očara vsakega, pravi glasbenik. Domen Jančič

Priljubljeni glasbenik Challe Salle se zaveda, da ima ogromen vpliv na svoje poslušalce, predvsem na mlade, zato čuti do njih posebno odgovornost. Prav zaradi tega je bil eden izmed prvih domačih glasbenikov, ki so nagovorili svoje številne sledilce, naj zaradi virusa COVID-19 ostanejo doma. V domačem okolju seveda ostaja tudi sam, a ima, kot nam je zaupal v prijetnem razgovoru, veliko dela, svoj čas pa poskuša čim bolj kakovostno izkoristiti. »V stanovanju imam glasbeni studio, tako da lahko ustvarjam in delam na novih projektih. Kljub temu vam moram priznati, da močno pogrešam svojo zasedbo, koncerte in občinstvo,« nam je med drugim zaupal simpatični glasbenik, ki je te dni presenetil s povsem novo glasbeno zgodbo, ki jo je ustvaril tik pred začetkom karantene.

Že nekaj časa ste razmišljali, ali bi izdali novo pesem ali ne. Kaj je prevesilo v prid odločitve, da je zdaj pred nami nova glasbena zgodba?

Že devet mesecev nisem izdal nove pesmi in mislim, da so moji poslušalci že komaj čakali, da slišijo kaj novega. Ne glede na karanteno in stanje s COVID-19, čutim odgovornost do svojega dela, zato se trudim kljub vsemu ustvarjati novo glasbo in vsebino ter zabavati ljudi. Če ne gre drugače, z objavami in prenosi v živo na družbenih omrežjih.

challe-salle
Snemanje je potekalo v Narodni galeriji in na heliportu v Lescah.
Domen Jančič

Za promocijo ste se odločili za 4. april. Je bil ta dan izbran z razlogom? Ste morda kaj vraževerni?

Vedno nekako izbiram datume ali številke, ki so mi všeč. Tokrat je bil ta datum izbran brez razloga, sicer pa nisem vraževeren, ampak verjamem, da številke nekaj pomenijo in govorijo svojo zgodbo.

Tokrat se z vami odpravljamo v romantični Pariz. Kako bi opisali to glasbeno popotovanje in katera po vrsti je ta videozgodba oziroma vaša pesem?

Mislim, da je to že moj 28. videospot v karieri, če sem prav preštel, drugače pa peti skupni projekt z ekipo Squareme, ki je poskrbela za video. Šlo je za veliko preizkušnjo, saj gre za moj največji projekt do zdaj, kar se lahko opazi tudi pri kakovosti glasbene in video produkcije. Trudil sem se nadgraditi svoj slog in ustvariti nekaj modernega, osvežilnega za našo sceno. Režiser Luka Štigl in direktor fotografije Sebastjan Oblak sta ustvarila vrhunski izdelek, ki se brez težav primerja z moderno produkcijo videospotov v tujini. Mislim, da kaj takega v Sloveniji še ni bilo. Snemanje je potekalo v Narodni galeriji in na heliportu Flycom v Lescah. Še sreča, da nam je vse skupaj uspelo posneti deset dni pred začetkom karantene. Če kakšna stvar ne bi šla po načrtu, verjetno zdaj spota še ne bi bilo. Za glasbeno produkcijo je tokrat poskrbel izkušeni producent Željko Mladenović, ki se je v zadnjih letih podpisal pod vrsto uspešnic v tujini. Letos praznujem deset let glasbene kariere, Željko pa je bil moj producent od samega začetka. Po nekajletnem premoru sva se ponovno povezala in pripravljava nov album ob obletnici kariere. Izid je napovedan za 10. 10. 2020, ko je v načrtu tudi veliki koncert z zasedbo v Ljubljani, nato pa še v Mariboru. Pri glasbeni produkciji je sodeloval tudi nadarjeni pevec in producent Luka Radaković - Rale, s katerim sva v preteklosti že posnela nekaj pesmi.

Challe Salle
V Challetovi videozgodbi Pariz opazimo simpatično mladenko Živo Teršek.
Domen Jančič

Ima glasbeni Pariz kakšno posebno sporočilo?

Pariz je energična pesem v reggaeton in hip hop slogu, vendar je zapakirana malo drugače, kot je bilo občinstvo vajeno do zdaj. Govori o ljubezni med dvema, ki sta popolno nasprotje, med njima pa se prepleta nevarna kemija. Rdeča nit pesmi je mesto Pariz, svetovna prestolnica romantike, z edinstveno kulturo in umetnostjo, ki očara vsakega. Zaradi ljubezni bi storil vse in šel kamorkoli, le da sva skupaj. A tudi če ostaneva doma, nama nič ne manjka. Vsekakor opisuje moje misli in čustva v nekem obdobju mojega življenja.

Kakšne načrte imate za to leto, ko se seveda položaj s koronavirusom umiri?

Glavni načrt je ostati zdrav, kar želim tudi vsem drugim. Upam, da se položaj s karanteno in koronavirusom čim prej umiri, da bodo ljudje po tem še bolj znali ceniti neke stvari v življenju in da nas bo ta izkušnja naredila močnejše. Drugače pa se trudim v karanteni ustvariti čim več novih pesmi za nov album in upam, da mi ga uspe izdati 10. 10. 2020, kot sem si zamislil. Poleg tega pa komaj čakam, da se znova začnejo koncerti, saj resnično pogrešam svojo zasedbo, koncerte in občinstvo.

challe4
Challe Salle planira, da bo novi album izdal še letos, in sicer 10.10.2020.
Domen Jančič

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★