stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Čar poletja

Karmen Klinc, 30.08.2019 13:00:00

Čeprav se marsikdo pritožuje, da je poleti doma dolgčas, saj so vsi na morju in nikogar ni, pa le ni tako.

Delite na:
Čar poletja
Dražen Žerić je še vedno v odlični formi. Goran Antley

 Ravno poleti se na vseh koncih Slovenije veliko dogaja, še posebno v prestolnici, ki te dni res veliko ponuja. Naj  gre za koncerte, druženje, kino pod zvezdami ali osvežitev ob gin toniku. Edini moteči dejavnik je lahko vreme. A tudi to znamo premagati. Če je energija prava in če je zabava, kot se spodobi, je vse na svojem mestu. Oh, to poletje ...

TrNOVfest so obiskale bosanske legende Crvena Jabuka. Neugodno vreme in večji nalivi bi sicer lahko ustavili koncert, a se to k sreči ni zgodilo. Zdelo se je, kot da dež publike sploh ne moti, saj je bilo glavno prizorišče CSk nabito do zadnjega kotička. Sicer je bil precejšen del prizorišča pod streho, nekateri pa se niso dali motiti in so uživali ter poplesavali kar v dežju. Pevec Dražen Žerić je po toliko letih še vedno v odlični formi, skupina pa je odigrala številne hite, kot so Ima nešto od srca do srca, Zovu nas ulice, Tuga, ti i ja in mnoge druge.

2
Svoje mlade glasbene kolege so prišli podpret tudi Natalija Verboten, Domen Kumer in Nuša Derenda.
Damjan Končar

Poletje je čas visokih temperatur, ki so letos dosegale posebne ekstreme. A člani skupine Zvita feltna imajo prav poseben recept za poletno osvežitev – »Gin in tonic«. Tako se namreč imenuje njihov najnovejši hit, za katerega so posneli tudi videospot, ki so ga predstavili v ljubljanskem FN baru. Tega posebnega dogodka so se udeležili tudi Natalija Verboten, Domen Kumer in Nuša Derenda, ki so prišli podpret svoje glasbene kolege. Na dogodku so bili tudi številni drugi znani Slovenci, ki pa so rešitev za ohladitev našli kje drugje kot v ginu in tonicu.

3
Tudi Peter je bil na koncu moker do gole kože.
Aleš Žnidaršič

Pero Lovšin je bil s svojo skupino Pankrti zagotovo vrhunec letošnjega Castle Kolpa Music Festivala. Tudi tam jo je zagodlo vreme, a Pera to ni niti malo zmotilo, saj je svoj nastop spremenil v pravo atrakcijo. Ko je videl, da ljudje pod odrom kljub dežju vztrajajo, si je slekel telovnik in srajco ter šel prepevat kar na dež. To pa ni bil prvi takšen Perov nastop. Nekoč je na festivalu Rock Otočec v največji nevihti prepeval Moja mama je strela. Od takrat dalje pa je veljalo, da Rock Otočec brez blata ne obstaja.

Greg Yurkovich in Hannah Mancini
piknik
Matic Kremžar

Pevka Hannah Mancini se je s svojim možem Gregom Yurkovichem udeležila Piknik Kina pod zvezdami. Projekcije sicer organizira Kino Bežigrad, njihova posebnost pa je, da lahko gledalci ob ogledu filma sedijo, kjer želijo, ter se namestijo kar na ležalnikih, odejah ali napihljivih blazinah, ki jih lahko tudi prinesejo s seboj. Projekcije se bodo do konca poletja vrstile še po vsej Sloveniji. Nad tem je navdušena tudi Hannah, ki pravi, da je tovrstnih kinov navajena še iz časa, ko je živela v Ameriki, zato je ob obisku dogodka v Ljubljani doživela pravo nostalgijo.

Gianni Poposki
Gianni Popovski
Goran Antley

Pevec Gianni Popovski iz skupine Noctiferia je na TrNOVfestu v Ljubljani med nastopom pokazal svoj očetovski čut. Čeprav metalci na splošno navzven ne delujejo ravno čustveni, pa so lahko vse prej kot brezčutni. In takšen je tudi Gianni - sicer očka male Nie, ki jo ima z Zarjo Predin, hčerko Zorana Predina. Ko je videl, da se ljudje prerivajo pod odrom, kar na tovrstnih koncertih ni nič nenavadnega, je pevec vseeno vzel stvari v svoje roke in posvaril občinstvo: »Veseli me, da se zabavate in uživate v našem koncertu. A tu so tudi majhni otroci, zato bodite tisti, ki norite, prosim, pazljivi, da koga ne poškodujete.«   

 Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 34, 16. 8. 2019