stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Bepop - Dame, ki širijo pozitivnost

Sonja Javornik, 07.07.2020 12:45:20

★★★ REVIJA VKLOP ★★★

Delite na:
Bepop - Dame, ki širijo pozitivnost
Dekleta pravijo, da se izvrstno razumejo. Agencija DAMN

Skupina Bepop se je v zgodovino domače glasbe zapisala ne samo zato, ker je bila v nekem obdobju izjemno priljubljena, ampak tudi zato, ker je bil to prvi glasbeni projekt, ki je nastal kot produkt resničnostnega šova. V skupini je bilo sprva pet članov. Prvi je veliko prezgodaj končal v tragični nesreči, drugi pa se je poslovil po uspešni turneji ob vnovični obuditvi zasedbe. Tako so danes v skupini Bepop »samo« tri dame: Alenka, Ana in Tinkara. Z njimi smo se pogovarjali ob izidu nove pesmi Daj se nasmej.

Najprej me zanima, ali se zdaj imenujete Bepop ali Bepop Ladies.

Alenka: Še vedno smo Bepop, nikar se ne bojte. (smeh) Je pa res, da smo malo za šalo malo za res na Instagramu Bepop dodale zraven Ladies, kar se je očitno zelo uveljavilo med oboževalci.

3a6f70760adb9fde6d75d868f8ac3b0c.jpeg

Ste dolgo razmišljale, ali bi nadaljevale glasbeno pot brez moške družbe?

Alenka: Sploh ne. Vedno smo se držali izreka Vsi za enega, eden za vse – ali vsi ali nobeden. Ko smo imeli s Simonom še zadnje nastope vsi skupaj in smo začutili vso evforijo, smo punce spoznale, da bi bila škoda, da kar nehamo. Ko nam je dal še Simon zeleno luč, sta se zgodila september 2019 in naša vrnitev. (smeh)

Ana: Ko je Simon povedal, da nima nič proti samim dekletom, smo se zelo hitro organizirale. Minilo je le 14 dni, pa je bilo že vse pripravljeno.

Zdaj predstavljate novo pesem Daj se nasmej. Kako je bilo v studiu? Verjetno ste bile tokrat bolj samozavestne kot nekoč.

Ana: Na snemanju je bilo res super. Sama nisem imela posebne treme, čutila pa sem veliko spoštovanje, saj je od našega zadnjega dela v studiu minilo skoraj 16 let. Z Žanom Serčičem, ki je avtor pesmi, smo snemale v njegovem studiu, zato je bilo vzdušje zelo sproščeno. Moji začetni strahovi so bili odveč, saj je Žan vrhunski glasbenik in producent, ki je iz nas iztisnil maksimum.

54bd1441e61328d5744b43b7f9eec04a.jpeg

Tinkara: Res je. Vse lahko opišemo z eno besedo – super. Ne samo biti v studiu, tudi na splošno je bilo delati z Žanom enkratno, sproščeno, lahkotno. Včasih se prav čudim, kako zelo mlad glasbenik je, izkušenj pa ima za izvoz.

Menda ste bile kar ganjene, ko ste prvič slišale pesem. Kaj ste najprej pomislile?

Alenka: Tinkari so se ob predstavitvi pesmi orosile oči, tako zelo ganjena je bila. Jaz pa sem takoj vedela, to je to – pesem je lahkotna z odličnim sporočilom. Kot da bi jo napisale same.

Ana: Res smo bile ganjene. Predvsem Tinkara. Energija je res prava in dekleta se tega zavedamo. Tudi za v prihodnje želimo, da bo tako.

Ste Žanu dale navodila, kakšno skladbo si želite?

Tinkara: Vsekakor smo mu dale nekaj smernic, predvsem to, kakšno sporočilo želimo širiti.

Ana: Že dolgo smo razmišljale o novi pesmi in komu bi zaupale to nalogo, pogosto se je pojavljalo njegovo ime. Ko smo z Žanom sedele za isto mizo, smo ga vprašale, ali bi bil pripravljen sodelovati, in mu začele pripovedovati, kako se vidimo in kaj želimo sporočiti. Med nami je takoj kliknilo, stekla je energija in že naslednji dan nam je javil, da že ima pesem za nas. To je bilo že decembra.

be8d5a061b9ff95339dcde21aef4cf61.jpeg

Bi lahko rekli, da ste pri Bepop vedno skrbeli za pozitivne skladbe, za veselje in zabavo?

Alenka: Vsekakor. Rade poudarimo, da smo bili Bepop sinonim za pozitivno. Naša glasba, prav tako besedila, so bila vselej usmerjena v optimizem. Vsekakor si želimo nadaljevati v tej smeri.

Ana: Zdi se mi, da je Bepop sinonim za pozitivnost, za nekaj lepega, kar smo našim poslušalcem vedno sporočali in tudi tokrat je tako. Želimo širiti to, v čemer smo dobre, in to sta pozitiven pogled na smeh in dobra volja. Če to najdeš v sebi in daš naprej, je to velik korak, zato bomo tudi v prihodnje sledile svojim občutkom in intuiciji.

Kakšen je danes vaš odnos?

Alenka: Dober. Smo zrele, odrasle ženske. Iskrene prijateljice, še vedno, po toliko letih!

Tinkara: Zanimivo je, da smo zdaj bolj zrele, a kadar smo skupaj, še vedno mladostno igrive kot nekoč.

Ana: Že od leta 2002 smo prijateljice. Zanimivo se mi zdi, da se lahko prijateljstvo ohrani tudi po koncu resničnostnega šova. Tudi po toliko letih lahko istim ljudem še vedno rečem prijatelji, kar je res veliko vredno. Ko nismo bile aktivne v glasbi, smo stike vzdrževale prek družbenih omrežij, enako tudi s Simonom. Fizično se nismo tako pogosto videvali, saj smo si ustvarili družine, imamo službe, ob ključnih trenutkih pa smo bili skupaj in smo zato še vedno povezani.

Ste si z leti bolj ali manj podobne med sabo?

Tinkara: Težko rečem. Vizualno smo vse tri zelo »vsaka ima svoj faktor«. (smeh) Smo si pa hkrati zelo podobne po nekaterih življenjskih nazorih in pogledih, tudi po energiji, pa vendar tako različne, da jemljemo to kot velik plus, ki nas združuje v lepo celoto.

0b039bff625d4b02bf61c9e69df9120c.jpeg

Ste tudi ambasadorke projekta S srcem za morje otrok. Zakaj ste podprle projekt?

Alenka: Svet dejansko ni tako zelo lep, kot mogoče kdo naivno trdi. Žalosti me, da živim v družbi, kjer so tolikšne razlike med tistimi, ki imajo, in med tistimi, ki nimajo nič. Zadnjih nekaj let sodelujem z društvi pri projektih, pri katerih se za božič obdarijo otroci. Vsakič znova me stiska pri srcu, kako hudo mora biti staršem, ki komaj privoščijo kakšno malenkost svojemu otroku, če sploh … V tem humanitarnem projektu zbiramo sredstva za otroke, da jih popeljemo na morje, številni izmed njih morja sploh videli niso. Ko smo prejele predlog za sodelovanje, nismo niti za trenutek omahovale. Projekt je lep, srčen in v čast mi je, da sem njegov del. Ni večje sreče od iskrenega otroškega veselja.

Ana: Prav se mi zdi, da podpremo dobrodelne projekte, ki zbirajo sredstva za otroke, katerih starši si ne morejo privoščiti, da bi jih peljali na morje. Vse tri smo mame, zato take stvari projiciramo nase. Ne predstavljam si, da bi mojega otroka doletelo kaj takega, in zato se me vsaka taka zgodba močno dotakne. Če lahko s svojo prepoznavnostjo pripomoremo k temu, da ozaveščamo in pomagamo tem otrokom, potem je to naša naloga. Z veseljem smo srčne ambasadorke, ki bomo šle te otroke obiskat tudi na morje.

Več preberite v ★★★ REVIJA VKLOP ★★★

a3870011c182d5ab6c0d98cec25bdf87.jpeg