krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Animirani petki v aprilu in filmske tv-premiere ta teden

PR, 31.03.2020 11:38:36

Aprila bodo petkove večere znova polepšali odlični animirani filmi, že ta petek bo premierno na slovenskih televizijah predvajano Iskanje pozabljive Dory (Finding Dory). Filmska premiera se nam obeta tudi v soboto, 4. aprila, ko v svojo družbo vabita Angelina Jolie in Brad Pitt v drami Ob morju (By the Sea), medtem ko bo jutri, 1. aprila, na Planet PLUS premiera prisrčne komične drame Jaz, Earl in umirajoče dekle (Me and Earl and the Dying Girl).

Delite na:
Animirani petki v aprilu in filmske tv-premiere ta teden
Me and Earland The Dying Girl .

V petek, 3. aprila, bo na Planetu ob 20. uri na ogled čudovita animirana pustolovščina Iskanje pozabljive Dory (Finding Dory), ki je nadaljevanje velikanske uspešnice Reševanje malega Nema (Finding Nemo). Prisrčna in zabavna vodna pustolovščina je navdušila tako gledalce kot kritike in je bila nominirana za bafto. Na spletni strani IMDb ima oceno 7,3, sicer pa je film s predvajanjem po svetu prebil magično mejo milijardnega zaslužka in postal drugi Pixarjev celovečerec po Svetu igrač 3, ki mu je to uspelo. Iskanje pozabljive Dory je bil hkrati tretji najbolj dobičkonosen film leta 2016.

FindingDory1.jpg
Finding Dory
.

Zgodba se tokrat osredotoča na modro pozabljivko, ki se začne nenadoma spominjati svoje mladosti in popade jo strah, da jo starša morda iščeta, zato se s prijateljema odpravi po sledeh svoje družine v morju proti Kaliforniji. Na poti druščina spozna čemerno hobotnico Hanka, ki postane njihov vodič, pridružita pa se jim tudi beluga Bailey, ki ga skrbi delovanje njegovega biološkega sonarja, in kratkovidna kitovka Destiny. Toda ocean je poln nevarnosti in divjih bitij, zato nenavadno skupino čakajo številne zabavne podvodne dogodivščine.

V slovenski sinhronizaciji so likom glasove posodili Saša Pavlin Stošić, Lovro Berden, Gorazd Žilavec, Lucija Grm, Uroš Buh in drugi, film pa bo predvajan premierno na slovenskih televizijah.

V aprilu bodo ob petkih na Planetu še animirani filmi Zootropolis (Zootopia), Lorax (Dr. Seuss' The Lorax) in Vrvež v moji glavi (Inside Out). Z oskarjem nagrajeni Zootropolis je tudi Planetova filmska premiera meseca in bo na sporedu v petek, 10. aprila, ob 20. uri.

ByTheSea1.jpg
By The Sea
.

Tudi sobotni večer (4. aprila) bo na Planetu zaznamovala filmska premiera, saj bo ob 23. uri na sporedu drama Ob morju (By the Sea), ki jo je režirala Angelina Jolie in zanjo tudi spisala scenarij ter skupaj s takratnim možem Bradom Pittom zaigrala v glavni vlogi.

Par je film posnel med medenimi tedni na Malti, dogajanje pa je postavljeno v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, kjer se nekdanja plesalka Vanessa in njen mož, pisatelj Roland, soočata s krizo v zakonu. Ko se nastanita v mirnem hotelu ob morju in začneta opazovati lokalno prebivalstvo, počasi uvidita svoja prava hrepenenja, zato usodno soočenje njunih kaotičnih čustev postaja neizbežno. Kot je povedala Angelina Jolie, film govori o razmerju, ki ga pretrese izguba, in o trdoživosti ljubezni ter poti do okrevanja in sprejemanja.

Med filmi, ki bodo ta teden predvajani premierno na slovenskih televizijah, je tudi simpatična komična drama Jaz, Earl in umirajoče dekle (Me and Earl and the Dying Girl), ki bo na sporedu v sredo, 1. aprila, na Planet PLUS. V njem spoznamo srednješolca Grega, ki se skuša v zadnjem letniku srednje šole čim bolj neopazno zliti z okolico ter se v želji, da bi čim lažje preživel zahtevno pot čez minsko polje najstniškega življenja, izogiba vsem globljim odnosom. Celo na svojega najboljšega prijatelja Earla, s katerim snemata nekakšne amaterske parodije klasičnih filmov, gleda kot na sodelavca pri skupnem konjičku. A njegova mati zaradi lastnega sočutja in slabe vesti vztraja pri tem, da začne preživljati čas s sosedo in sošolko Rachel, dekletom, pri katerem so nedavno odkrili raka in Greg začne postopoma spoznavati, kako močne in dragocene so lahko pristne prijateljske vezi.

Edinstvena, zabavna in ganljiva zgodba o srednješolskem življenju temelji na istoimenski knjigi Jesseja Andrewsa in je prejela nagrado žirije in občinstva na filmskem festivalu Sundance leta 2015, kjer je ob premieri doživela tudi stoječe ovacije. Film ima na spletni strani IMDb oceno 7,7, v glavnih vlogah pa igrajo Thomas Mann, Olivia Cooke, RJ Cyler, Connie Britton in Jon Bernthal.

Ta teden se še ena filmska poslastica obeta na Planet 2, kjer bo v petek, 3. aprila, ob 21. uri na sporedu kultna britanska komedija Monty Python: Smisel življenja (The Meaning of Life). V njej skuša ekipa Montyja Pythona razrešiti najpomembnejše vprašanje vseh časov, kar ugotavljajo z raziskovanjem raznih življenjskih obdobij, od rojstva do šolskih in vojaških let, srednjih let in starosti. Čeprav so Pythonovci (John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Michael Palin, Graham Chapman in Terry Jones) sinonim za tipičen angleški humor in skeče, v katerih so na ironičen, ciničen, luciden in še kak način obdelovali različne človeške težave, napake, karakterje itd., so znani tudi po nekaj nepozabnih filmih (Brianovo življenje, Sveti gral in seveda Smisel življenja).