profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

22. maja bomo, če ne bo večjih presenečenj, navijali za Ano Soklič

Alesh Maatko, 21.06.2020 14:24:17

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
22. maja bomo, če ne bo večjih presenečenj, navijali za Ano Soklič
Slovenske barve bo zastopala Ana Soklič. Če se bo uvrstila v finale, bomo zanjo navijali 22. maja 2021. Marko Vavpotič, M24.si

Po vseh peripetijah to pomlad, ko je morala zveza EBU zaradi koronavirusa odpovedati Pesem Evrovizije, so Nizozemci vendarle prepričani, da prihodnje leto Pesmi Evrovizije ne bo prišlo nič do živega.

Po posebnem nadomestnem evrovizijskem šovu Evropa, prižgimo luč!, ki si ga je na večer, ki je bil predviden za evrovizijski finale 2020, ogledalo več kot 70 milijonov gledalcev, so se v ponedeljek, 15. junija, uradno začele priprave na evrovizijski izbor 2021. Pred areno Ahoy, kjer bo prihodnje leto izbor, je nizozemska televizija sporočila težko pričakovan datum. Največje glasbeno tekmovanje se bo tako zgodilo nekoliko pozneje, in sicer 18., 20. in 22. maja 2021. Vsi skupaj so si sicer želeli tekmovanje prej, a je zaradi prireditve Korfball dvorana zasedena do 10. aprila. Pozneje je prav tako nemogoče, saj je finale nogometne lige Champions načrtovano za 29. maj. Tako je 22. maj ostal edini primerni datum, skupaj s podrobnostmi pa ga je predstavil Sietse Bakker, izvršni producent Evrovizije 2021, ki je dodal, da so zdaj zaradi preteklih razmer precej bolje pripravljeni in da imajo na mizi vse mogoče scenarije. Tudi glede tega, kako bo potekal izbor prihodnje leto. Nekaj stvari, kar zadeva izvedbo, oder in scenografijo, ki so jih načrtovali za leto 2020, bodo obdržali, vse drugo pa bodo tik pred zdajci prilagodili času, saj za zdaj nihče ne ve, kako se bo vrtel svet leta 2021.

Evrovizijski nadzornik Martin Österdahl
V Rotterdamu se bo predstavil tudi Martin Österdahl, novi evrovizijski nadzornik.
Sören Vilks

Potrjenih že 18 istih tekmovalcev

A če bo vse po sreči, bomo prihodnje leto v Rotterdamu slišali najmanj 18 istih glasbenikov (toda z drugimi skladbami), ki bi se sicer morali predstaviti na evrovizijskemu odru letos. Iste predstavnike poleg Slovenije (Ana Soklič) so že potrdile: Španija (Blas Cantó), Nizozemska (Jeangu Macrooy), Gruzija (Tornike Kipiani), Švica (Gjon’s Tears), Grčija (Stefania), Bolgarija (Victoria), Belgija (Hooverphonic), Azerbajdžan (Samira Efendi), Ukrajina (GO_A), Izrael (Eden Alene), Avstrija (Vincent Bueno), Romunija (Roxen), Češka (Benny Cristo), Avstralija (Montaigne), Malta (Destiny), San Marino (Senhit) in Latvija (Samanta Tina). Najmanj šest držav (Švedska, Estonija, Finska, Norveška, Litva in Danska) bo prek nacionalnih izborov dobilo nove predstavnike, Hrvaška in Irska pa sta zgolj potrdili evrovizijsko prisotnost, brez drugih podrobnosti. Kaj pa preostale države? Na odločitev Rusije, Belorusije, Moldavije, Armenije, Velike Britanije, Portugalske, Cipra, Islandije, Albanije, Poljske, Srbije, Severne Makedonije, Francije, Italije in Nemčije bo treba še počakati. Poleg tega obstaja verjetnost, da se na evrovizijski parket vrneta Madžarska in Črna gora, vse bolj pa se omenja tudi Turčija, ki od leta 2013 na tem tekmovanju ne sodeluje, saj so, kot so že večkrat dejali, končni rezultati preveč predvidljivi.

Ahoy Arena
Evrovizijski izbor bo potekal v Areni Ahoy, kjer bo prostora, če bo vse po sreči, za okrog deset tisoč gledalcev.
Guido Pijper

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★