zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Tako pripravljene lazanje najbrž še niste jedli!

Revija Maja, 04.03.2019 11:01:34

Za vas smo pripravili odličen recept za lazanjo s kislim zeljem.

Delite na:
Tako pripravljene lazanje najbrž še niste jedli!
Lazanja Revija Maja

Lazanja s kislim zeljem

Čas priprave: 105 minut

Sestavine za 6 oseb:
80 g mesnate hamburške slanine (ali pancete)
2 čebuli
3 žlice olja
sol
poper
ščepec sladkorja
1 žlička posušenega majarona
1 lovorov list
3 dl bistre zelenjavne juhe (iz kocke ali jušne osnove)
2,5 dl sladke smetane
1 žlica zmehčanega masla
400 g kuhanega kislega zelja
150 g sira gavda
9 svežih listov za lazanjo.

Priprava:

1. Slanino narežemo na rezine, te pa na prečne trakove.

2. Čebuli olupimo in prerežemo, polovice pa narežemo na polkrožne rezine.

3. V ponvi segrejemo olje in svetlo rjavo popečemo trakce slanine. Dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut. Solimo, popramo in posladkamo, potresemo z majaronom in dodamo lovorov list.

4. Prilijemo juho in smetano ter segrejemo, da prevre. Omako še pikantno začinimo po okusu.

5. Model (22 x 14 cm) namastimo z maslom. Kislo zelje damo na cedilo in dobro iztisnemo. Naribamo sir. Tretjino zelja damo v enakomerni plasti na dno modela za narastke. Pokrijemo s tremi listi za lazanjo. Na vrh porazdelimo plast zelja (druga tretjina), prelijemo s tretjino čebulne omake in potresemo s tretjino naribanega sira. Na vrh damo spet liste lazanje, kislo zelje, preostalo omako in sir.

6. Model postavimo v vročo pečico in lazanjo pečemo pri 200 stopinjah na spodnji tretjini pečice 30 minut.

7. Pustimo, da se ohlaja 10 minut, nato jo razrežemo in ponudimo.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.