stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Zelenjavni zvitki za sveže in lahko kosilo

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 21.04.2019 11:01:03

Zelena je barva pomladi. Naravo preplavi z obetom novega življenja, na krožniku nam vzbuja tek in vrača svežino, ki vsem prija po koncu zime.

Delite na:
Zelenjavni zvitki za sveže in lahko kosilo
Zelenjavni zvitki Revija Zarja

Zelenjavni zvitki

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 200 g pšenične moke, 1 žlička pecilnega praška, ¼ žličke soli, 4 jajca, 200 ml mleka (1,5 % mlečne maščobe), 300 g rdeče in rumene paprike, 2 pora, 100 g sira feta, 100 g mlade špinače, majoneza.

Priprava: Pekač obložimo s papirjem za peko, premažemo z oljem in ga vstavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj. V gladko testo zmešamo jajca, moko, pecilni prašek, sol in mleko. Odstavimo za 15 minut. Medtem očistimo por in ga narežemo na obročke. Papriki odstranimo semena in narežemo na koščke. Testo vlijemo v vroč pekač, potresemo z zelenjavo in nadrobljeno feto ter pečemo 15–20 minut. Zapečenec vzamemo iz pečice, odstranimo papir za peko. Pokapljamo z majonezo in potresemo s špinačo. Zvijemo v zvitek in ga narežemo na rezine. Postrežemo s solato.

Objavljeno v reviji Zarja št. 15, 9. 4. 2019.