gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Peresniki z beluši in paradižniki

Revija Maja, 13.04.2019 11:01:18

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

Delite na:
Peresniki z beluši in paradižniki
Peresniki z beluši Revija Maja

Peresniki z beluši in paradižniki

Sestavine za 4 osebe

450 g belušev, narezanih na 2,5 cm dolge kose
100 g masla
2 sesekljani šalotki
2 sesekljana paradižnika
100 g narezanega češnjevega paradižnika
450 g peresnikov
poper
100 nastrganega parmezana

Priprava

V loncu z vrelo vodo 4 minute kuhamo beluše. Nato jih odcedimo.

V ponvi stopimo maslo. Dodamo šalotko in paradižnik. Pražimo 5 minut. Občasno pomešamo.

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.

V ponev dodamo beluše in dobro premešamo. Dodamo peresnike.

Začinimo s soljo in poprom, potresemo s parmezanom in premešamo.

Postrežemo vroče.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.