sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Zapečenec z makaroni, porom in skušo za božansko kosilo

M. O. Ž., Maja, 30.10.2018 11:01:57

Testenine so dobre, zdrave, hitro pripravljene in z njimi (pa seveda s pravo omako) je moč pričarati nešteto različnih okusov. Kako jih imate vi najraje?

Delite na:
Zapečenec z makaroni, porom in skušo za božansko kosilo
Zapečenec z makaroni, porom in skušo Waitrode

Zapečenec z makaroni, porom in skušo

Sestavine za 2 osebi:
150 g daljših cevastih makaronov (elicoidali)
2 pora
350 g sirove omake
2 žlički grobozrnate gorčice
1 žlica drobnjaka
110 g konzerviranih skuš
1 žlica nastrganega aromatičnega sira (npr. grojerja)

Preberite tudi: Kuhana govedina s krompirjem za božansko kosilo! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Por očistimo in narežemo na obročke.

2. Testenine skuhamo v slani vodi in zadnje tri minute dodamo narezan por.

3. Odcedimo in zmešamo s sirovo omako. Dodamo še gorčico in drobnjak ter nazadnje skuše.

4. Mešanico naložimo v pekač, potresemo s sirom in v pečici pečemo 15 minut, da nastane zlatorjava skorjica.

Sirova omaka

Sestavine za 500 ml:
50 g masla
50 g moke
300 ml mleka
175 g nastrganega sira
1 žlička gorčice

Priprava:
Maslo segrejemo v ponvi, dodamo moko in ves čas mešamo. Odstavimo z ognja in prilijemo vroče mleko, dobro premešamo, vrnemo na ogenj in kuhljamo tri minute. Ko zavre, znižamo temperaturo, kuhljamo še minuto, odstavimo. Počakamo, da se mešanica rahlo ohladi, potem pa vmešamo sir, dodamo gorčico in začinimo.