sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Za prste obliznit': dunajski zrezek s kumarično solato

M. S., Maja, 07.08.2018 11:01:35

Med počitnicami se lahko (večji) otroci izurijo tudi v veščini kuhanja. Tako bo staršem prihranjen odgovor na tisti večni »kaj bo jutri za kosilo«, na jedilniku pa bodo jedi, ki mladini resnično teknejo. Kaj bo torej na krožniku danes?

Delite na:
Za prste obliznit': dunajski zrezek s kumarično solato
Revija Maja

Dunajski zrezek s kumarično solato

Sestavine za 4 osebe:
8 telečjih zrezkov po 80 g
2 šalotki
2 kumari
240 g masla
sol
2 žlici medu
160 g koruznih kosmičev
2 jajci
moka

Preberite tudi: Morska hrana po dalmatinsko. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Šalotki olupimo in sesekljamo. Kumari olupimo, po dolgem razpolovimo in z žličko odstranimo semena. Narežemo na grižljaje.

2. V ponvi segrejemo 30 g masla in popražimo šalotko. Dodamo koščke kumar, solimo in na hitro podušimo. Dodamo še med, posodo pokrijemo in dušimo 5 minut. Odstavimo z ognja.

3. Koruzne kosmiče stresemo v vrečko in jih z valjarjem zdrobimo na grobe drobtine. Jajci razžvrkljamo na krožniku. Zrezke povaljamo v moki, jajcih in drobtinah. S prsti panado rahlo potlačimo, da se bolj prime mesa.

4. Zrezke spečemo na preostalem maslu, približno tri minute na vsaki strani.

5. Pečene zrezke solimo in ponudimo s kumarično solato.