stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Vložena mešana zelenjava z gobami

M. S., Maja, 16.09.2018 16:01:32

Mešanica olja in balzamičnega kisa koščke sveže zelenjave in gob v hladilniku ohrani teden dni, da jo imamo vedno pri roki, ko nam prija okusna predjed.

Delite na:
Vložena mešana zelenjava z gobami
Vložena zelenjava z gobami Revija Maja

Vložena mešana zelenjava z gobami

Sestavine za 1 kozarček:
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 jajčevec
1 bučka
150 g rjavih šampinjonov
1 rdeča čebula
3 vejice timijana
100 ml olivnega olja
morska sol, poper
3 žlice balzamičnega kisa

Preberite tudi: Zanimive dobrote iz rdeče pese. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Bučko, papriki in jajčevec očistimo in narežemo na grižljajčke. Šampinjone na hitro splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na polovice. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Timijan splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in osmukamo.

2. Pečico segrejemo na 250 stopinj. Timijan stresemo v olje, dodamo sol in poper, zmešamo.

3. Zelenjavo in gobe stresemo v plitek pekač, jo prelijemo z oljem, zmešamo in damo v pečico za 20 minut. Vmes zelenjavo večkrat premešamo.

4. Pekač vzamemo iz pečice, zelenjavo pa pokapljamo z balzamičnim kisom in premešamo.

5. Mešanico gob in zelenjave stresemo v steriliziran kozarček in prilijemo toliko olja, da jo popolnoma prekrije. Zapremo in hranimo v hladilniku.