Vegetarijanski burger za poletni piknik
Včasih si nismo mogli predstavljati piknika brez mesa, zdaj pa ni več tako. S pomočjo mešanic začimb za pripravo sočnih polpetk si lahko hitro pripravimo odlično mesno ali vegetarijansko poslastico - slasten burger v klasični, ameriški ali azijski različici.
Vegetarijanski burger
Sestavine za 4 osebe:
4 bombetke z bučnimi semeni
4 žlice omake gvakamole
4 žlice sladko-kisle omake
4 žličke brusnic
4 šampinjoni
4 pesti rukole
2 čilija
8 rezin mocarele
Za polpetke:
2 sladka krompirja
2 jajci
250 g moke
1 mešanica začimb za azijski burger
Priprava:
1. Sladki krompir skuhamo. Nato ga olupimo, pretlačimo in vmešamo jajci, moko in mešanico za azijski burger. Dobro premešamo in oblikujemo polpetke, ki jih postavimo v zamrzovalno skrinjo za približno 30 minut.
2. Polpetke popečemo v ponvi ali na žaru, najprej na eni strani in nato na drugi. Na polpetko položimo dve rezini mocarele in počakamo, da se stopi. Na hitro prepražimo še rezine šampinjonov. Bombetke prerežemo na pol in jih s prerezano stranjo navzdol popečemo.
3. Na bombetko nalagamo v tem vrstnem redu: žlica sladko-kisle omake, rukola, polpetka, omaka gvakamole (iz avokada in paradižnika), šampinjoni, brusnice in drobno sesekljan čili. Pokrijemo z drugo polovico bombetke in ponudimo.