profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

To so sočna piščančja nabodala s slastno zelenjavo!

A. K., 04.07.2019 11:01:04

Ko se bliža čas dobrih žarov in piknikov, je tudi pravi čas, da poskusimo kaj novega in slastnega. Danes smo zato za vas pripravili recept za piščančja nabodala z zelenjavo.

Delite na:
To so sočna piščančja nabodala s slastno zelenjavo!
Piščančja nabodala Revija Maja

Piščančja nabodala z zelenjavo

Sestavine:
500 g piščančjih prsi brez kosti   
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 zelena paprika
1 srednje velika bučka
ducat šampinjonov
sol in poper  
4 žlice olivnega olja

Priprava:
Paprike in bučko temeljito operemo, paprikam odstranimo semena in jih narežemo na približno 2 cm velike kocke, bučko pa narežemo na kolobarčke. Šampinjone prav tako temeljito operemo, očistimo in odrežemo bete. 

Piščančje meso dobro operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami in narežemo na manjše koščke. V rebrasti ponvi segrejemo olje. Koščke mesa in zelenjave po okusu začinimo s poprom in soljo. Na segretem olju najprej 5 minut pečemo koščke piščančjih prsi, nato dodamo zelenjavo in pečemo še nadaljnjih 5 minut. Vmes z leseno lopatko večkrat premešamo.

Sestavine izmenično nanizamo na paličice, nato pa nabodala razporedimo na krožnike in jih ponudimo gostom.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.