IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

To je vrhunski recept za slastne ocvrte banane z medom!

V. S., Maja, 08.02.2019 16:01:46

Priprava kitajskih jedi je hitra in preprosta. Danes pripravljamo ocvrte banane z medom.

Delite na:
To je vrhunski recept za slastne ocvrte banane z medom!
Ocvrte banane Profimedia

Ocvrte banane z medom

30 minut

Sestavine za 4 osebe:
3/4 skodelice moke
1/4 skodelice škroba
1/4 žličke pecilnega praška
ščepec soli
1 žlica sladkorja
2 žlici mleka
20 g stopljenega masla
125 ml vode
3-4 banane
olje za cvrtje
med
1 skodelica = 240 ml

Priprava:
V skledi zmešajte moko, škrob, pecilni prašek, sol in sladkor. Dodajte mleko in stopljeno maslo ter z metlico premešajte. Nato med mešanjem počasi prilivajte vodo (morda ne boste potrebovali vse). Testo mora biti gosto tekoče.

Banane narežite na koščke. V voku ali fritezi segrejte olje za cvrtje na 180 stopinj. Po tri do štiri koščke banane naenkrat potopite v testo, jih rahlo odcedite in nato previdno položite v vroče olje.

Cvrite jih od 3 do 4 minute, da so zlato rjave z vseh strani. Nato jih poberite na papirnate brisače.

Ocvrte banane po želji potresite s sezamom in prelijte z medom.

Majin nasvet: Na enak način lahko ocvrete tudi drugo sadje.

Objavljeno v reviji Maja št. 2, 18. 1. 2019.