Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Sladka zloženka s kivijem

M. O. Ž., Zarja, 06.02.2019 16:01:31

Kadar se nam ne ljubi prižigati pečice, a nas vseeno mika nekaj sladkega, so sladice v kozarcu odlična rešitev. Njihova priprava je res hitra in zanje potrebujemo le nekaj ključnih sestavin. Če imamo v omari navadne piškote, v skledi kivi, v hladilniku pa maskarpone in jogurt, je že skorajda vse pri roki za sladko zloženko.

Delite na:
Sladka zloženka s kivijem
Zloženka Shutterstock

Priprava: 40 minut

Sestavine: 2 žlici rjavega sladkorja, 2 žlici nesoljenih pistacijevih jedrc, 100 g navadnih ovsenih piškotov, 200 ml jabolčnega soka, 4 kiviji, 100 g želirnega sladkorja (2:1), 250 g sira maskarpone, 60 g navadnega jogurta, 40 g sladkorja, 2 žlici vaniljevega sladkorja.

Priprava: Sladkor stresemo v ponev in segrevamo, da začne karamelizirati. Dodamo na grobo sesekljane pistacije, dobro premešamo, odstavimo in počakamo, da se zmes ohladi. Piškote nadrobimo in stresemo v štiri kozarce. Pokapljamo z jabolčnim sokom. Kivije olupimo, narežemo na koščke in jih skupaj s preostalim jabolčnim sokom in želirnim sladkorjem segrevamo do vrenja. Kuhljamo 10 minut, potem pa odstavimo in počakamo, da se kompot rahlo ohladi. Do gladkega zmešamo maskarpone, jogurt, sladkor, vaniljin sladkor. V kozarce naložimo na piškote nekaj kivijevega kompota, sladko mlečno plast, potem pa še enkrat vse tri plasti. Za eno uro postavimo na hladno, nazadnje pa potresemo s karameliziranimi pistacijami in ponudimo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.