bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

Kulinarika

Sladka zloženka s kivijem

M. O. Ž., Zarja, 06.02.2019 16:01:31

Kadar se nam ne ljubi prižigati pečice, a nas vseeno mika nekaj sladkega, so sladice v kozarcu odlična rešitev. Njihova priprava je res hitra in zanje potrebujemo le nekaj ključnih sestavin. Če imamo v omari navadne piškote, v skledi kivi, v hladilniku pa maskarpone in jogurt, je že skorajda vse pri roki za sladko zloženko.

Delite na:
Sladka zloženka s kivijem
Zloženka Shutterstock

Priprava: 40 minut

Sestavine: 2 žlici rjavega sladkorja, 2 žlici nesoljenih pistacijevih jedrc, 100 g navadnih ovsenih piškotov, 200 ml jabolčnega soka, 4 kiviji, 100 g želirnega sladkorja (2:1), 250 g sira maskarpone, 60 g navadnega jogurta, 40 g sladkorja, 2 žlici vaniljevega sladkorja.

Priprava: Sladkor stresemo v ponev in segrevamo, da začne karamelizirati. Dodamo na grobo sesekljane pistacije, dobro premešamo, odstavimo in počakamo, da se zmes ohladi. Piškote nadrobimo in stresemo v štiri kozarce. Pokapljamo z jabolčnim sokom. Kivije olupimo, narežemo na koščke in jih skupaj s preostalim jabolčnim sokom in želirnim sladkorjem segrevamo do vrenja. Kuhljamo 10 minut, potem pa odstavimo in počakamo, da se kompot rahlo ohladi. Do gladkega zmešamo maskarpone, jogurt, sladkor, vaniljin sladkor. V kozarce naložimo na piškote nekaj kivijevega kompota, sladko mlečno plast, potem pa še enkrat vse tri plasti. Za eno uro postavimo na hladno, nazadnje pa potresemo s karameliziranimi pistacijami in ponudimo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.