stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

To so odlični recepti za testenine na hitro!

Sonja Grizila, Zarja, 21.06.2018 16:01:25

Vsi jih imamo radi, še posebej otroci, pa še hitro so pripravljene. Za štiri jih skuhamo od 30 do 40 dag, odvisno od ješčnosti družinskih članov in tega, ali so edina jed ali je zraven še kaj drugega.

Delite na:
To so odlični recepti za testenine na hitro!
Pixabay

Slanina s paradižnikovo omako

Potrebujemo pol litra pripravljene paradižnikove omake, 10 dag mesnate slanine, olje in začimbe.

Omako zavremo, ji dodamo pol kozarčka vode, žličko začimbnega posipa, malo soli, če ni slana, žličko sladkorja ter za dobro žlico osmukanih vejic majarona in timijana. Vremo pet minut, medtem pa zrežemo slanino na ozke trakove in jo na žlici olja hrustljavo popečemo. Stresemo v omako in prelijemo prek testenin.

S kozicami

Potrebujemo 3 dl paradižnikove omake, 2 žlici sesekljane čebule, 8 strokov sesekljanega česna, 3 žlice sesekljanega peteršilja, 25 dag kuhanih kozic, dl suhega belega vina, olje in začimbe.

Čebulo in pol česna prepražimo na dveh žlicah oljčnega olja, da oboje postekleni, dodamo pol peteršilja in dušimo pet minut. Potem prilijemo paradižnikovo omako, solimo in popramo ter kuhamo deset minut. Dodamo kozice, preostali peteršilj in česen ter kuhamo še od dve do tri minute.

Zelene testenine

Potrebujemo 4 dag pistacij, šopek bazilike, 4 stroke česna, dober dl oljčnega olja, 8 dag naribanega parmezana in začimbe.

Omaka za testenine nastane v mešalniku – vse sestavine z oljem vred zmeljemo, parmezan dodamo na koncu, solimo in popramo. Omako primešamo vročim testeninam, dodamo že dve žlici kropa (voda od testenin), da bo omaka bolj tekoča.

Z gorgonzolo

Najhitrejša in tudi zelo okusna omaka, ki je narejena prej, kot so kuhane testenine: v ponev damo 5 žlic mleka, 15 dag gorgonzole in 5 sesekljanih žajbljevih listov (če imate seveda ta okus radi). Na malem ognju mešamo, da se sir stopi, in ga primešamo testeninam. Lahko pa jed še potresemo z ocvrto mlado čebulo.

S tartufato

Tudi ta omaka sodi med hitre – zavremo 3 dl sladke smetane, dodamo žlico masla in dve žlici tartufate oziroma najmanjši kozarček, ki se dobi, solimo in popramo ter kuhamo 2 minuti. Prelijemo prek testenin.

Nasvet: Če testenine ostanejo, jih damo v manjši pekač, potresemo s sirom in zapečemo v pečici. Če jih je malo, jih stresemo v zelenjavno juho ali primešamo fižolovi omaki.

Preberite tudi: Klasične španske jedi. Kliknite TUKAJ!