1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Ta teden kuhamo z akrobatom Filipom Kržišnikom

Lara Jelen, 03.07.2019 16:01:41

Filip Kržišnik kuha kar pogosto oziroma vedno takrat, ko ima za to čas in je doma. Običajno so to zelenjavne juhe, testenine na sto in en način, najraje pa pripravi pad thai.

Delite na:
Ta teden kuhamo z akrobatom Filipom Kržišnikom
Filip Kržišnik SeR

»Nad kuhanjem me je navdušila lastna lakota, ki pa je žal ni malo. Vedno bi nekaj jedel in metal vase – sem kot brezno brez dna. Ker pa sem vegetarijanec, so moje jedi večinoma hitro pripravljene in preproste,« pravi.

Pad thai vege 

SESTAVINE:
tajski rezanci
kup zelenjave (por/čebula, zelje, korenček, paprika, bučke …)
kokosovo maslo
česen
sojina omaka
limeta
jajce
arašidi

PRIPRAVA:
V kuhinji si Filip rad najprej vse pripravi – nože in kuhalnice ter desko za rezanje, skratka tisto, kar bo med kuhanjem potreboval. Najprej narežemo čebulo in nato preostalo zelenjavo, v skodelico razbijemo jajce, zmeljemo arašide in šele nato prižgemo grelno površino. V ponev vržemo žlico kokosovega masla. Ko se ta segreje, dodamo čebulo in nato preostalo zelenjavo. Med praženjem pripravimo tajske rezance, da potem vse skupaj zmešamo v ponvi. Dodamo še jajce in sojino omako, ob postrežbi pa naj se na krožniku znajdejo tudi arašidi in limeta.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 27, 3. 7. 2019.