stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Sredozemski kari

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 19.06.2019 11:01:12

Ni nam treba čakati na dopust in počitnice na obali, ampak si lahko že jutri pričaramo morje kar doma, točneje na krožniku. Ribe in morski sadeži so na voljo v vsaki bolje založeni trgovini, tako da ni izgovora, zakaj iz vaše kuhinji ne diši po morskih dobrotah.

Delite na:
Sredozemski kari
Sredozemski kari Revija Zarja

Sredozemski kari

Za 3 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: ½ rdeče paprike, 200 g riža basmati, sol, 400 g lososa, 150 g cvetače romanesco, 1–2 žlici olja, 2–3 žlice karija v prahu, 150 ml kokosovega mleka, 1 žlička začimbne mešanice, 1 žlica škroba, 1 žlica limetinega soka, kajenski poper, 2 žlici mandljev v lističih.

Priprava: Papriki odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Zavremo pol litra vode in vajo stresemo riž, papriko in sol. Kuhljamo 20 minut. Lososa narežemo na grižljaje, cvetačo razdelimo na cvetke. Slednje pet minut kuhamo v vreli slani vodi, potem pa vodo odlijemo in cvetačo prelijemo z ledeno vodo. Precedimo. Na vročem olju popečemo koščke lososa. Potresemo s karijem, še malce pražimo in stresemo iz ponve. V isti ponvi popražimo še koščke cvetače. Segrejemo 200 ml vode s kokosovim mlekom, dodamo začimbno mešanico in vmešamo škrob. Dve minuti segrevamo in ves čas mešamo. Dodamo koščke ribe in cvetače, začinimo s kajenskim poprom in limetinim sokom ter potresemo z mandlji, ki smo jih popražili v ponvi brez maščobe.

Objavljeno v reviji Zarja št. 24, 11. 6. 2019.