Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Okusi morja: tuna z lečo

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 18.06.2019 11:01:29

Ni nam treba čakati na dopust in počitnice na obali, ampak si lahko že jutri pričaramo morje kar doma, točneje na krožniku. Ribe in morski sadeži so na voljo v vsaki bolje založeni trgovini, tako da ni izgovora, zakaj iz vaše kuhinji ne diši po morskih dobrotah.

Delite na:
Okusi morja: tuna z lečo
Tunina z lečo Revija Zarja

Tuna z lečo

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 250 g leče, 1 rdeča čebula, 2 vejici timijana, 1 vejica rožmarina, 2 vejici origana, 1 strok česna, 3 žlice masla, 100 g kisle smetane, sol, poper, 600 g sveže tune v zrezkih (4 x po 150 g), sok 1/2 limone.

Priprava: Lečo skuhamo po navodilih na embalaži. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Rožmarin, timijan in origano umijemo, osušimo, osmukamo ter sesekljamo. Česen olupimo in sesekljamo. Na žlici masla pet minut pražimo lečo, čebulo, česen in zelišča. Vmešamo smetano, solimo in popramo. Tunino splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in pokapljamo z limoninim sokom. V ponvi segrejemo preostalo maslo in zrezke pečemo na vsak strani 2–3 minute, da je sredina še rahlo rožnata. Solimo, popramo in postrežemo z lečo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 24, 18. 6. 2019.