državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Izvirno darilo! Podarite sladke hlebčke

M. O. Ž., Maja, 12.12.2018 16:01:32

Vrednost darila se ne meri v denarju, ne v velikosti, temveč v času in trudu, ki ste ga namenili pri njegovem izboru. Zato so najdragocenejša tista darila, ki jih ustvarimo sami, z ljubeznijo. So najbolj izvirna, pisana na kožo obdarovancu ali obdarovanki in nikoli ne obležijo na polici. Hrana je zagotovo med njimi. Če je poleg tega presenečenje sladko in lično zavito, ne moremo zgrešiti.

Delite na:
Izvirno darilo! Podarite sladke hlebčke
Sladki hlebčki Revija Maja

Sladki hlebčki

Sestavine za 10 hlebčkov:
225 g zmehčanega masla
225 g sladkorja in še nekaj za posip
225 g moke
2 žlički pecilnega praška
4 jajca
3 žlice mleka
3 žlice kakava
2 klementini
50 g temne čokolade

Priprava:
1. Pečico segrejte na 200 ºC. Maslo, sladkor, moko, pecilni prašek in jajca zmešajte v gladko maso, ki jo nato ločite na dva dela.
2. V en del mase primešajte mleko s kakavom, v drugega pa sok klementin in naribano čokolado.
3. V modelčke izmenično vlivajte obe masi in vmes z bambusovo palčko rahlo pomešajte za marmorni učinek.
4. Potresite s preostalim sladkorjem in pecite od 15 do 20 minut.
5. Ohlajene hlebčke prestavite v papirnate modele, prevežite s kosom pergamentnega papirja in vrvico.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.