stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Rezanci s popraženo zelenjavo za božansko kosilo

A. K., Maja, 23.06.2019 11:01:00

Hitro in enostavno! Pripravite rezance s popraženo zelenjavo.

Delite na:
Rezanci s popraženo zelenjavo za božansko kosilo
Rezanci s popraženo zelenjavo. Revija Maja

Rezanci s popraženo zelenjavo

Sestavine za 4 osebe:
4 korenčki
16 cvetov brokolija z dolgimi stebli
kokosovo olje
2-3 cm dolga rezina rdečega zelja
2 ducata šampinjonov
2 rdeči papriki
300 g rezancev soba
250 g špinače
3 žlice tahinija
sok 3 limon
3 žlice suhih mešanih zelišč
sol

Priprava:
Najprej olupimo korenček in ga narežemo na tanke rezine. Stebla brokolija narežemo na tri dolge dele. Rezine korenčka in brokolija stresemo v velik vok ali ponev z dvema žlicama kokosovega olja in pražimo na srednji do visoki temperaturi. 

Medtem ko se pražita, narežemo zelje na tanke trakove, gobe na četrtine, rdečo papriko na kockice. Vse dodamo korenčku in brokoliju.

Pristavimo vodo za rezance. Tik preden so rezanci pripravljeni, popečeni zelenjavi primešamo špinačo, tahini, limonin sok, zelišča in sol. Rezance odcedimo, vmešamo v zelenjavo ter postrežemo.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 14. 5. 2019.