profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Rabarbara na zalogo

Revija Maja, 26.04.2018 14:01:13

Rabarbara - rastlina sočnih stebel kislega okusa, je le kratek čas na voljo, zato jo shranimo in podaljšamo čas njene uporabe.

Delite na:
Rabarbara na zalogo
Revija Maja

Marmelada

Za osem kozarčkov po 200 g narežemo 700 g rabarbare na koščke, jim dodamo 300 g nastrganega korenja in 1 kg želirnega sladkorja (1 : 1). Pustimo štiri ure in potem med mešanjem kuhljamo nekaj minut. Nalijemo v kozarčke in shranimo na hladnem in temnem mestu.

Rhabarber-Sirup.jpg

Liker

Za liter likerja narežemo na koščke 700 g rabarbare, dodamo sredico vaniljinega stroka, dve nageljnovi žbici, 500 g kandis sladkorja in 700 ml belega ruma. V posodi pustimo osem tednov, vmes občasno premešamo. Precedimo in počakamo še 14 dni, preden je liker pripravljen.

Preberite tudi: Mlečne in sladke kaše. Kliknite TUKAJ!