stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Poslastica z mletim mesom

M. O. Ž., Maja, 30.11.2018 11:01:26

Mleto meso ponuja toliko možnosti, da z njim v hladilniku ne bomo nikoli lačni. Danes pripravljamo mleto pečenko po italijansko.

Delite na:
Poslastica z mletim mesom
Pečenka z mletim mesom Revija Maja

Mleta pečenka po italijansko

Sestavine za 6 oseb:
1 žemlja (od prejšnjega dne)
2 čebuli
1-2 stroka česna
1 žlica olivnega olja
600 g mešanega mletega mesa
1 jajce
sol, poper
150 g mocarele
1 šopek bazilike
200 g češnjevih paradižnikov

Preberite tudi: To so slastni mafini s pomako iz rikote!

Za omako:

1 čebula
1 žlica olivnega olja
500 ml pasiranega paradižnika
1 kocka za temno omako
sol, poper
20 g pinjol
2 žlički olivnega olja

Priprava:
1. Žemljo namočimo v mlačno vodo za 10 minut. Potem jo ožamemo in natrgamo.
2. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Olivno olje segrejemo in popražimo čebulo in česen. Mešanico poleg jajca, soli in popra dodamo mletemu mesu. Dobro pregnetemo in dodamo še koščke mocarele. Pravokoten pekač (dolžina stranice 24 cm) namažemo z maščobo in vanj položimo meso. Vmes položimo še nekaj lističev bazilike.
3. Češnjeve paradižnike prav tako potlačimo v meso. Prihranimo le tri do štiri plodove. Pečenko pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 35 do 40 minut.
4. Za omako olupimo čebulo in jo sesekljamo. Popražimo jo na olju, dodamo pasiran paradižnik in zavremo. Začinimo s kocko, soljo in poprom ter nazadnje vmešamo še nekaj sesekljane bazilike.
5. V ponvi brez maščobe popražimo pinjole. Na olivnem olju na hitro popečemo še prihranjene paradižnike.
6. Pečenko narežemo na rezine, potresemo s pinjolami in ponudimo z omako in pečenimi paradižniki. Za prilogo skuhamo peresnike.

Objavljeno v reviji Maja št. 24, 23. 11. 2018.