zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Posladkajte se s sočnimi kostanjevimi torticami!

M.O.Ž., Zarja, 22.10.2018 16:01:17

Kostanj lahko uživamo kuhan ali pečen, a če resnično želimo spoznati njegovo sladko stran, kuhanega pretlačimo v pire in uporabimo v sladicah. Priporočamo kostanjevo kremo na biskvitni podlagi.

Delite na:
Posladkajte se s sočnimi kostanjevimi torticami!
Kostanjeve tortice Lindt

Za 10 tortic

Priprava: 45 minut

Pečenje: 20 minut

Ohlajanje: 2 uri

Sestavine: 100 g moke, 25 g grenkega kakava v prahu, 1 ½ žličke pecilnega praška, 1 jajce, 100 g sladkorja, 150 g kostanjeve kreme (glej recept!), 50 g margarine, 100 g mlečne čokolade, 100 g temne čokolade (s 70 % kakava), 125 ml sladke smetane, 1 strok vanilje, 1 ščepec soli, čokolada za okras, sladkor v prahu.

Preberite tudi: Pripravite slastne bučne njoke. Kliknite TUKAJ!

Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Moko zmešamo s kakavom in pecilnim praškom. Jajce in sladkor 5 minut kremasto stepamo, potem dodamo 50 g kostanjeve kreme in margarino ter po korakih še moko in 100 ml vode. Testo vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Sega naj centimeter visoko. Pečemo 20 minut. Ko se biskvit ohladi, izrežemo z modelčkom od 8 do 10 krogcev s premerom 5 cm. Obe vrsti čokolade narežemo. Zavremo smetano s sredico vaniljevega stroka, solimo. Posodo odstavimo, dodamo čokolado in 100 g kostanjeve kreme ter mešamo toliko časa, da se čokolada stopi. Kremo shranimo na hladno za dve uri. Ohlajeno še enkrat premešamo, potem jo damo v brizgalno vrečko in nabrizgamo na biskvitno podlago. Okrasimo s čokoladnimi oblanci in potresemo s sladkorjem v prahu.

Kostanjeva krema

Za 10 porcij

Priprava: 40 minut

Ohlajanje: 3 ure

Sestavine: 400 g kuhanih maronov, 300 ml mleka, ½ zavojčka vaniljevega sladkorja, 1 strok vanilje, 1 žlica ruma, 30 g masla, 30 g sladkorja v prahu.

Priprava: Marone stresemo v lonec skupaj z vaniljevim sladkorjem in sredico vaniljevega stroka, prilijemo mleko in rum ter kuhamo 20–25 minut, da tekočina izpari. Vmes ves čas mešamo. Kremo pretlačimo s tlačilko za krompir in jo postavimo v hladilnik. Maslo s sladkorjem v prahu kremasto stepemo in dodamo kostanjevi kremi. To še za 2–3 ure postavimo v hladilnik.