pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

To je odličen recept za limetino torto z avokadom!

M. S., Maja, 02.09.2018 16:01:10

Vsi vemo, kako poln zdravih maščob je avokado, a večini zmanjka idej, kako ga vključiti v jedi. Narezan je lahko sestavina solat, zmiksan pa pika na i namazov in zmešančkov. Celo slastne torte!

Delite na:
To je odličen recept za limetino torto z avokadom!
Preden torto postrežemo, jo še za dve uri damo v zamrzovalnik. Revija Maja

Limetina torta z avokadom

20 minut + nekaj ur za ohlajanje

Sestavine za okrogel pekač (premer 20 cm):
100 g kokosovega olja
200 g datljev (brez koščic)
125 g mandljev
50 g grobo mletega posušenega kokosa
50 g temne čokolade + za okras
4 avokadi
4 bio limete
150 g medu
sol

Preberite tudi: Rulada s slivovim karpačem. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Kokosovo maščobo segrejemo, da se stopi, potem odstavimo z ognja in počakamo, da se ohladi. Pekač premažemo (uporabimo čopič) s kokosovim oljem in na dno položimo papir za peko.

2. Čokolado na grobo zrežemo, avokadu odstranimo koščico. Limetam nastrgamo lupino in iztisnemo sok.

3. Datlje, mandlje in kokos stresemo v mešalnik in zmeljemo. Dodamo čokolado in polovico olja, zmešamo. Stresemo v pekač in rahlo pritisnemo ob dno. Položimo v zamrzovalnik.

4. V mešalniku ukašimo olupljen avokado, limetin sok in lupino, med, preostalo olje in ščepec soli. Prelijemo prek ohlajene osnove za torto in postavimo za tri do štiri ure, najbolje pa čez noč, v hladilnik.

5. Preden torto postrežemo, jo še za dve uri damo v zamrzovalnik, potem pa pokapljamo s stopljeno čokolado.