nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Pita s čebulo in sirom za slastno kosilo

S. M.,, Zarja, 10.09.2018 11:01:22

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno slano pito po našem receptu?

Delite na:
Pita s čebulo in sirom za slastno kosilo
Pita s čebulo in sirom Shutterstock

Pita s čebulo in sirom

Za 6 oseb

Priprava: 30 minut

Pečenje: 40 minut

Sestavine za testo: 300 g moke, žlička (20 g) suhega kvasa, 150 ml mlačne vode, 50 g soli; nadev: 4 srednje velike bele čebule, 100 g edamca, 3 žlice naribanega trdega sira, oljčno olje, sol, poper, origano, svež peteršilj

Preberite tudi: Vedno čudovita slana pita. Kliknite TUKAJ!

Priprava: Moko presejemo v skledo, primešamo ji suhi kvas in prilijemo soljeno mlačno vodo. Zgnetemo mehko testo, po potrebi dodamo še nekaj moke. Testo naj v pokriti skledi vzhaja nekaj ur, najbolje čez noč v hladilniku. Pripravimo nadev: čebulo narežemo na tanke rezine, damo jih v skledo in solimo, da se nekoliko zmehčajo. Edamec grobo naribamo. Testo še enkrat pregnetemo in z njim obložimo okrogel pekač. Oblikujemo rob, kot bi pripravljali pico. Obložimo ga z obema vrstama sira, nato še s čebulo, pokapljamo z oljem in začinimo. Pito pečemo 40 minut v pečici, segreti na 180 stopinj, ali toliko, da testo dobi lepo zapečen rob.