oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Vedno čudovita slana pita

S. M., Zarja, 08.09.2018 11:01:21

Nasitna, okusna in sveža – takšna je poletna pita z različnimi nadevi, ki so videti kot pravi mali čudež: ko jih vzamemo iz pečice in razrežemo, kosov hitro zmanjka. In če kateri morda ostane, je dober tudi takrat, ko se že ohladi.

Delite na:
Vedno čudovita slana pita
Pita iz polente Revija Zarja

Pita iz polente z rukolo in jajci

Sestavine: 150 g polente, 500 ml mleka, 100 g ribanega sira, 50 g masla, sol, poper, 100 g rukole, 100 g mlade špinače, 1 rdeča čebula; 150 ml smetane za kuhanje, 3 jajca

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava: Polento skuhamo v mleku, jo nekoliko ohladimo, nato postopno vmešamo vanjo sir in maslo ter jo začinimo. Okrogel pekač namažemo z maslom, vanj preložimo polento, jo poravnamo ter potresemo s polovico rukole in špinače in rezinami čebule. Smetano in jajca premešamo in začinimo ter prelijemo na pito, dodamo še preostalo rukolo, špinačo in čebulo. Pogačo pečemo 40 minut v pečici pri 180 stopinjah. Postrežemo še toplo.