ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

To so slastni polnjeni piščančji zrezki

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 10.04.2019 11:01:43

Tradicionalni mesojedci se zlato ocvrtemu dunajcu z zajetno porcijo pečenega krompirja težko uprejo. A tisti ljubitelji mesa, ki so prerastli nedeljska kosila s to poslastico avstrijske kuhinje v glavni vlogi, znajo uživati tudi v drugih različicah zrezkov. Meso pač ponuja toliko možnosti za kulinarične presežke, da jih nikoli ne zmanjka.

Delite na:
To so slastni polnjeni piščančji zrezki
Polnjeni piščančji zrezki Revija Zarja

Polnjeni piščančji zrezki

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 150 g dolgozrnatega riža basmati, 1 večji piščančji file (približno 550 g), 250 g češnjevega paradižnika, 250 g zamrznjenega graha, 5 vejic sveže mete, 1 neškropljena limona, 100 g zmletih mandljev, 2 jajci, 125 ml čiste zelenjavne juhe, 150 g kisle smetane, 75 g ajvarja, sol, poper, 4 žlice masla, 2 žlici olja, 3 žlice moke, 3 žlice drobtin.

Priprava: Metine listke nasekljamo, primešamo 40 g mandljev in ajvar. Meso narežemo na 4 zrezke in jih na rahlo potolčemo. Na polovico vsakega damo nekaj ajvarjevega nadeva, prekrijemo z drugo polovico in spnemo z zobotrebcem. Jajci stepemo, solimo in popramo. Drobtine zmešamo s preostalimi mandlji. Vsak zrezek najprej pomokamo, pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah. V posodi stopimo žlico masla, dodamo riž, prilijemo vročo vodo, solimo in pokrito kuhamo toliko časa, da je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst. Ko se riž kuha, v ponvi stopimo 3 žlice masla in zrezke po vsaki strani pečemo od 6 do 8 minut. Pečene odcedimo na papirnatih brisačah in hranimo na toplem. Paradižnike umijemo in osušimo, limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. V posodi na olju pražimo paradižnike 3 minute, solimo in popramo, prilijemo juho, dodamo grah in kuhamo nekaj minut, da se grah zmehča. Dodamo kislo smetano in limonino lupinico, primešamo riž, po okusu dosolimo in popramo, pokapljamo z limoninim sokom in ponudimo kot prilogo zrezkom.

Objavljeno v reviji Zarja št. 15, 9. 4. 2019.