Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

To so slastni polnjeni piščančji zrezki

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 10.04.2019 11:01:43

Tradicionalni mesojedci se zlato ocvrtemu dunajcu z zajetno porcijo pečenega krompirja težko uprejo. A tisti ljubitelji mesa, ki so prerastli nedeljska kosila s to poslastico avstrijske kuhinje v glavni vlogi, znajo uživati tudi v drugih različicah zrezkov. Meso pač ponuja toliko možnosti za kulinarične presežke, da jih nikoli ne zmanjka.

Delite na:
To so slastni polnjeni piščančji zrezki
Polnjeni piščančji zrezki Revija Zarja

Polnjeni piščančji zrezki

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 150 g dolgozrnatega riža basmati, 1 večji piščančji file (približno 550 g), 250 g češnjevega paradižnika, 250 g zamrznjenega graha, 5 vejic sveže mete, 1 neškropljena limona, 100 g zmletih mandljev, 2 jajci, 125 ml čiste zelenjavne juhe, 150 g kisle smetane, 75 g ajvarja, sol, poper, 4 žlice masla, 2 žlici olja, 3 žlice moke, 3 žlice drobtin.

Priprava: Metine listke nasekljamo, primešamo 40 g mandljev in ajvar. Meso narežemo na 4 zrezke in jih na rahlo potolčemo. Na polovico vsakega damo nekaj ajvarjevega nadeva, prekrijemo z drugo polovico in spnemo z zobotrebcem. Jajci stepemo, solimo in popramo. Drobtine zmešamo s preostalimi mandlji. Vsak zrezek najprej pomokamo, pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah. V posodi stopimo žlico masla, dodamo riž, prilijemo vročo vodo, solimo in pokrito kuhamo toliko časa, da je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst. Ko se riž kuha, v ponvi stopimo 3 žlice masla in zrezke po vsaki strani pečemo od 6 do 8 minut. Pečene odcedimo na papirnatih brisačah in hranimo na toplem. Paradižnike umijemo in osušimo, limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. V posodi na olju pražimo paradižnike 3 minute, solimo in popramo, prilijemo juho, dodamo grah in kuhamo nekaj minut, da se grah zmehča. Dodamo kislo smetano in limonino lupinico, primešamo riž, po okusu dosolimo in popramo, pokapljamo z limoninim sokom in ponudimo kot prilogo zrezkom.

Objavljeno v reviji Zarja št. 15, 9. 4. 2019.