Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naj z vašega žara zadiši po ribah!

M. S., Maja, 03.05.2018 11:01:47

Med sladkovodnimi ribami iz naših potokov je zagotovo najbolj čislana in priljubljena postrv. Z začetkom sezone piknikov pride tudi njen čas in takrat pogosto zadiši po pečeni postrvi na žaru.

Delite na:
Naj z vašega žara zadiši po ribah!
Revija Maja

Na žaru

Sestavine za 4 osebe:
4 postrvi
4 krompirji (po 250 g)
500 g skute s smetano
2 bio limoni
sol, poper
4 stroki česna
8 vejic timijana
1 žlica olivnega olja
½ šopka drobnjaka

Priprava:

1. Krompir umijemo, vsak gomolj nekajkrat prebodemo z vilicami in zavijemo v folijo. Položimo na vročo rešetko in eno uro pečemo.

2. Skuto zmešamo z nastrgano limonino lupino, soljo in poprom.

3. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, solimo in popramo z vseh strani. Česen olupimo in prav tako kot limono narežemo na rezine. Z rezinami česna in limone napolnimo trebuhe postrvi, dodamo še vejici timijana.

4. Postrvi prevežemo s kuhinjsko vrvico in vstavimo v poseben pripomoček za peko rib na žaru. Pečemo in med peko večkrat obrnemo.

5. Iz folije vzamemo krompir, vsak gomolj po dolgem prerežemo, napolnimo s skuto, pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z drobnjakom. Postrežemo s pečenimi postrvmi.

Preberite tudi: Sveže pomladanske rižote. Kliknite TUKAJ!